Mahkeme’nin ‘zorla getirilme’ kararına Kılıçdaroğlu’ndan tepki: Hodri meydan!

'Hakaret' iddiasıyla yargılanan CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi 'zorla getirilme' kararı verdi. Karara tepki gösteren Kılıçdaroğlu 'Hodri meydan' dedi.

Siyaset 17 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın açtığı hakaret davasında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ‘zorla getirilme’ karar verdi.

Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine açılan hakaret davasının üçüncü celsesi İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mustafa Doğan İnal’ın avukatı Kılıçdaroğlu hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in yetkilendirmesiyle duruşmaya katılan Avukat Uğur Çelik ise “Müvekkilimizin ikametgahı Ankara’dır. Talimatları Ankara’ya yazın” talebinde bulundu. Çelik’in talebini kabul etmeyen mahkeme Kılıçdaroğlu’nun duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Kılıçdaroğlu’nun gelecek celse sanık sıfatıyla hakim karşısına çıkması ve savunma yapması gerekiyor; mahkeme duruşmayı 18 Şubat 2025 tarihine erteledi.

Kılıçdaroğlu: Tek bir CHP’liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltti. ‘Hodri Meydan’ başlığıyla yayınladığı videoda Erdoğan’ın kendisini hedef alan açıklamalarına karşılık veren Kılıçdaroğlu “Ne günlere kaldık” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisini şikayet ettiğini ve saray yargısıyla baskı kurmaya çalıştığını söyledi. “Erdoğan çıkmış, ‘Biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor’ diyor. Yetmiyor, saray yargısıyla beni sindirmeye çalışıyor” diyen CHP lideri bu sözlerle Erdoğan’ın siyasetteki yaklaşımını ve yargı üstündeki etkisini eleştirdi.

Videoda Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sürekli CHP’yi ve kendisini hedef aldığını belirterek “Erdoğan’ın korkulu rüyası olmaya devam ettikçe, ekonomik kriz sürdükçe Kılıçdaroğlu düşmanlığı artıyor” dedi. CHP’li siyasetçilerin türlü oyunlarla siyaset dışına itilmek istendiğini savunan Kılıçdaroğlu “Tek bir CHP’liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız” diyerek partisine ve destekçilerine kararlı bir mesaj verdi.

Erdoğan’a eleştirilerini sertleştiren Kılıçdaroğlu özellikle kamu kaynaklarının beşli çeteye peşkeş çekildiğini belirtti. “Beşli çeteye verdiğiniz ihalelerin, yolsuzlukların, vatandaşın cebinden çaldığınız her kuruşun hesabını soracağım” diyen Kılıçdaroğlu halk için mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı. “Son nefesime kadar bu halk için geri adım atarsam namerdim” diyerek kararlılığını dile getirdi.

Özel: Gözdağı verme çabası

Kılıçdaroğlu’nun halefi olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de mahkemenin kararına tepki gösterdi. Özel X hesabından yaptığı paylaşımda karar ilişkin şöyle dedi:

“Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır.”

Ankara'da Kılıçdaroğlu-Dervişoğlu görüşmesi: Dünü değil, hep yarınları konuştukAnkara’da Kılıçdaroğlu-Dervişoğlu görüşmesi: Dünü değil, hep yarınları konuştuk

Kılıçdaroğlu Özel'e yüklendi, İmamoğlu'na sahip çıktıKılıçdaroğlu Özel’e yüklendi, İmamoğlu’na sahip çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.