Kılıçdaroğlu ‘hayatımın projesi’ diyerek anlattı: Aile Destekleri Sigortası

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "Bu benim hayatımın en önemli projesidir" diyerek Aile Destekleri Sigortası projesini anlattı. Kılıçdaroğlu, ev kadınlarının hesaplarına para yatırılacağını söyledi ve projenin katılım bankası hassasiyetine de uygun olacağını belirtti.

Siyaset 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime kısa süre kala projelerini anlatmaya devam ediyor. Dün sosyal medya hesabından bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası projesini “Bu benim hayatımın en önemli projesidir” diyerek anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun “Bu ülkeye miras olarak bırakmak istediğim yegâne şeydir diyebilirim” diyerek anlattığı projeye göre çalışmayan kadınları güvence altına almak için banka hesaplarına proje kapsamında para yatırılacak. “Ayrıca biliyorum ki ev hanımlarının önemli bir kısmı da katılım bankası hassasiyeti var. Bu kaygı onlarınsa tabi ki bu kaygı aynı zamanda benim de kaygımdır” diyen Kılıçdaroğlu, bu bankalarla anlaşacaklarını kaydetti.

Ayrıca altın hesapları da açtıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Aile Destekleri Sigortası parasını, altın olarak ev hanımlarının banka hesaplarına yatıracağız. Bu altın hesapları, kadının zırhı olacak. Tek bir yurttaşımız bile ele güne muhtaç olmayacak” dedi.

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Nasıl getirecek 300 milyar dolar” sözlerine yanıt verdi. “İnsan kendinden bilir işi ya, kendilerinin beceriksizliği üzerinden, halkımızı olmayacağına ikna etmeye çalışıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, Vietnam örneği verdi.

Halka yalan söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu “Gelin yalan söylediklerini bir rakam üzerinden size göstereyim. 2022’de Vietnam 27,2 Milyar dolar direkt yatırım çekti. Vietnam’ın Gayri Safi Hasılası 410 Milyar USD. Çektiği yatırım, hasılanın %6,6’sı. Aynı oranı bize uygula, yılda yaklaşık 60 Milyar eder. 5 senede 300 milyar. Size yalan söylüyorlar halkım. Kendi beceriksizliklerini ülkenin makus talihi olarak size satmaya çalışıyorlar. Bu millet böyle bir ekonomi rezaletini asla hak etmedi. Az akılla mantıkla asla buraya gelinmezdi. Biz ise ekonomiyi uçuracağız, uçuracağız!” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçtiKılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçti

Akşam saatlerinde “Bay Kemal’in tahtası” isimli bir video daha yayınlayan Kılıçdaroğlu, tarım ve hayvancılığa ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta en hızlı yükselen ülkesi olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, TİGEM varlıklarına sahip çıkacaklarını belirtti. Üretilen tohumların ve damızlık hayvanların çiftçilere ücretsiz verileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Her bir köyümüzde bir veteriner, bir ziraat mühendisi ve bir ziraat teknisyeninden oluşan ekipler kurulacak” dedi.

Kılıçdaroğlu çiftçilere sağlanacak destekleri ise şöyle sıraladı:

“Çiftçilere hastalık tedavisi, aşı ve toprak analizi, bitki sağlığı gibi her konuda ücretsiz destek sağlanacak. Sisteme katılmak isteyen ailelere 10 büyük baş, 10 küçük baş gece hayvan hibe edilecek. 5 yılda 3 milyon 750 bin büyük baş, 7 buçuk milyon da küçük baş üreterek çiftçiye ücretsiz dağıtacağız. Hayvan varlığımızı her yıl, yüzde 20 artırarak hayvancılıkta büyük bir atılım gerçekleştireceğiz.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.