Kılıçdaroğlu, İzmir ve Balıkesir büyükşehir adaylarını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Tunç Soyer, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ahmet Akın olduğunu açıkladı.

Siyaset 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile yaptığı görüşmede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer’in, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın aday gösterileceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve yönetim kurulu üyeleriyle CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

İz Gazete’nin aktardığı habere göre Kılıçdaroğlu’nun, İZSİAD heyetine, “Ahmet Akın’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağına dair söylentiler nereden çıkıyor?” diye sorduğu öğrenildi.

“Ahmet Akın’ın İzmir ile alakası yok” diyen Kılıçdaroğlu, “Ahmet Akın bizim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır. Geçen seçimde de öyleydi ancak İYİ Parti ile ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bıraktık ama olmadı. Şimdi de Balıkesir adayımız Ahmet Akın’dır” dedi.

“Peki İzmir adayınız kim?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Tunç Soyer” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu seçilirse mahalle delegesi tarihe karışacakKılıçdaroğlu seçilirse mahalle delegesi tarihe karışacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.