Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Soysuza tek kelime edemeyen okul arkadaşım

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk'e beddua eden eski Refah Partili vekil Şevki Yılmaz'ın skandal sözlerine sessiz kaldığı gerekçesiyle MHP lideri Bahçeli'ye yüklendi.

Siyaset 21 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Eski Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Bahçeli sık sık Kılıçdaroğlu’nun okul arkadaşı olduğunu dile getiriyor. Bu kez de Kılıçdaroğlu Bahçeli’ye seslenirken ‘okul arkadaşım’ dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli dün TBMM Grup Toplantısı’nda Abdurrahman Dilipak’ın “Sanki FETÖ’cüler darbeye kalkışmamış, AK Partililer de sanki darbeden habersiz imiş de son anda darbeyi halkın yardımı ile bastırmış gibi davranıyor. Oysa hükümet dört ay önceden darbe olacağını bütün ayrıntılı ile biliyordu” sözlerine yanıt verdi. Bahçeli “Şayet bu şahıs iddialarının ispatını yapmazsa şerefli bir Türk savcısının huzurunda yazdıklarını tevsik etmezse dünyanın en namert insanıdır. FETÖ’nün propagandasına çanak tutulması 15 Temmuz’a tiyatro denmesi alçaklığının dibidir” dedi.

Bahçeli katıldığı düğünde “Osmanlıyı süren soysuzları lanetliyorum” diyen eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz’ı gündemine almadı.

Bahçeli’nin Dilipak’ın iddiasına yanıt verip Yılmaz’ın sözlerini pas geçmesine eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tepki geldi.

Bahçeli’ye okul arkadaşım diye seslenen Kılıçdaroğlu “Ağzından salyalar akarak Kurtuluş Savaşı kahramanımız Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e çatallı dilini uzatan soysuza tek kelime edemeyen okul arkadaşım 15 Temmuz darbe girişimi için asılsız bir iddianın peşine düşmüş ve hemen savunmaya geçmiştir. Oysaki bir zamanlar ne kadar cesur konuşurdu, suda ateşin nasıl yanmayacağını, balda tuzun bulunmayacağını ve kimden Cumhurbaşkanı olmayacağını söylerdi. Şimdi Atatürk’e dil uzatanlara dahi bir şey diyemiyor… İyi dinleyin, Köhne Bizans’ın Yıldız burcunda ikamet eden baykuş özentilerine ve kalıntılarına söylüyorum; Türkiye’nin yönetim şekli ile ilgili tartışmalar 29 Ekim 1923’de ebediyen son bulmuştur! Aklınızdakini kursağınızda bırakırız” dedi.

Bahçeli'den CHP'ye Kılıçdaroğlu göndermesi: Ahı tutacakBahçeli’den CHP’ye Kılıçdaroğlu göndermesi: Ahı tutacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.