Kılıçdaroğlu’ndan ‘Can Atalay’ tepkisi: Talimatla karar aldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen cezaevinden tahliye edilmemesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, mahkeme için “Talimatla karar aldı” dedi.

Siyaset 31 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Kurultay öncesi partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin, “Güzel ve keyifli bir kurultay yapacağız, barış içinde bir kurultay yapacağız, birlikte, bayram havası içinde bir kurultay yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sık sık Cumhuriyet’in kurucu iradesiyle bugünkü iktidarın yönetimini karşılaştırdığı konuşmasında hakkında verilen AYM kararının halen uygulanmaması nedeniyle Can Atalay’a destek mesajı verdi.

Yerel mahkemenin Atalay kararına Adem Sözüer’den tepki: Böyle bir usul yokYerel mahkemenin Atalay kararına Adem Sözüer’den tepki: Böyle bir usul yok

CHP lideri, “Can Atalay vekil seçiliyor, hâlâ içeride! Talimatla karar aldılar! AYM’nin daha önce emsal kararları olmasına karşın, talimatla karar aldılar! Bu kişi bizim milletvekilimiz değil ama nerede bir hukuksuzluk, haksızlık varsa CHP’liler kapı gibi onların yanındadır. AYM, hak ihlali kararı aldı. ‘AYM kararları Resmi Gazete’de hemen yayınlanır, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idari makamları bağlar’ diyor Anayasa. Parlamento, kendi vekiline sahip çıkmakta acze düşmüş! Sen başkansın ya, ne yargısı kardeşim! Artık o yasama organının bir üyesi! İnsan Hakları Komisyonu üyesinin ne işi var hapishanede” dedi.

Filistin mitingi tepkisi: İktidarı bize devret

Kürsüde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ‘Büyük Filistin Mitingi’ üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, “Beyefendi miting yapıyor. Sen iktidarsın, muhalefet değilsin. Ne işin var mitingde? İktidarı bize devret, Filistin sorunu nasıl çözülüyor göreceksin. Orta Doğu’ya barış nasıl geliyor göreceksin” diye konuştu.

T24’e erişimin engellenmesine tepki

Kılıçdaroğlu; Microsoft’un Beşiktaş’ın geçici teknik direktörü Burak Yılmaz’ın, eşine “şiddet uyguladığı” iddialarına verdiği yanıtı içeren haberi nedeniyle T24’ün bütün içeriklerine erişimi engellemesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, durumu “akıl tutulması” olarak nitelendirirken, Microsoft’un Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in T24’e, “Beni bu saatte niye rahatsız ediyorsunuz, siz kim oluyorsunuz ulan! Beni bir daha aramayın” karşılığını vermesi konusunda da “Bir kişi de hakaret ederek yaptığını savunuyor” dedi.

AYM'nin Can Atalay kararı Resmi Gazete'de yayımlandı; gözler mahkemedeAYM’nin Can Atalay kararı Resmi Gazete’de yayımlandı; gözler mahkemede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.