Kılıçdaroğlu kendine ofis açıyor, vakıf da kuracak

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim öncesi atacağı adımlar netleşiyor. Genel başkanlığa veda eden Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki süreçte siyaseti hazırlattığı ofisinden takip edeceği ve bir vakıf çalışması yürüttüğü iddia edildi.

Siyaset 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına veda eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim öncesi ofis açacağı iddia edildi. Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için bir ofis hazırlatıyor.

Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresi, eski Genel Başkanın bundan sonra ne yapacağı ile ilgili şunları söyledi:

“Bir ofisi olacak. Çünkü Kemal Bey’in evde bir çalışma odası yok. Kendisiyle görüşmek isteyenler, partinin daha iyi bir yere varması için emek vermek isteyip fikrini soranlar olacaktır. Onları bu ofiste ağırlar, partinin başarısı için her türlü desteği verir.”

Vakıf çalışması da olacak

Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin iddialarına göre aynı zamanda bir vakıf çalışması da yürütülüyor. İddiaya göre, Kılıçdaroğlu’nun ofisi bir iki haftaya aktif hale gelecek. Öte yandan bu çalışmaların “paralel bir genel başkanlık faaliyeti” gibi algılanmaması gerektiğini belirtildi.

Ne olmuştu?

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda, İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. 18 oy geçersiz, 2 oy ise boş çıktı. Hiçbir aday genel başkan seçilmek için gerekli olan 1366 delegenin salt çoğunluğunun oyunu alamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

“Değişimciler”in adayı Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu, 13 yıldır yürüttüğü genel başkanlığa, kurultay yenilgisiyle veda etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığına “Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum” sözleriyle veda etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.