Kılıçdaroğlu’nun bir günü | Erdoğan’la aynı gün Karadeniz’deydi, ekonomiye odaklandı

Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı gün Karadeniz’deydi. Sinop ve Ordu’da konuşan Kılıçdaroğlu büyük kalabalıklar topladı. Sinop’ta “kul hakkı yiyene oy vermeyin” diyen Kılıçdaroğlu, Ordu’da fındık sözü verdi.

Siyaset 4 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün rakibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi Karadeniz’deydi. Kılıçdaroğlu önce Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’la birlikte Sinop’ta konuştu, buradan Ordu’ya geçti. Ordu’da Kılıçdaroğlu’na Uysal’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

Sinop’ta Kılıçdaroğlu’ndan önce kürsüye DP lideri Gültekin Uysal çıktı. Uysal ekonomik kriz üzerinden iktidarı eleştirdi, “Nereden geldiğimizi biliyoruz. Bağımsızlığımızın arkasına karnı tok, sırtı pek insanları koymayı başarmışız. Zam tsunamisi altında vatandaşlarımız inim inim inliyor. Birileri soğanın cücüğü ile dalga geçiyor. Siz nereden geldiğinizi unuttunuz” diye konuştu.

Uysal, “Yolsuzluklar öyle hale gelmiş ki adeta milletin malını kamunun malını yağmalamak için örgütlenmiş bir siyasi parti var. Eskiden siyasi partiler kapatıldı. Şimdi kapatılma olsa bu AKP’yi yolsuzlukların odağı olmaktan kapatırlar” dedi.

Mutfaktaki yangını ben bitireceğim

Ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu söze “Kabahat bizde. Oturup konuşmadık, dertlerimizi anlatmadık. Bize oy verin dedik. Boyabatlılara bir şey diyorum beşinci kez geliyorum ve kul hakkı yiyene oy vermeyin” diye başladı.

“Gençler size sözüm var” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS atamalarına dikkat çekerek mülakatı kaldıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz, bereket olmaz, hukuk olmaz. Adaletin olmadığı yerde uyuşturucu baronları tur atar. Bizim küçük evlatlarımızı zehirlerler. Beşli çeteleri de, uyuşturucu baronlarını da göndereceğim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, “Mutfakta yangın var haberin var mı” diye sorarken, “Niye soğanı siyasette kullanıyorsun diyorlar. Yangını çıkaran sensin, söndürecek olan da benim. 22 yıldır iktidarlar, eskiye bakın yeniye bakın. Bizim tarihimizde soğan bu kadar zamlandı mı? Millet perişan oldu. Yukarıdan alacağım, aşağı vereceğim. Mutfaktaki yangını ben bitireceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu “Benim saraylarda oturma gibi düşüncem yok. Sizler gibi yaşadım. Bu amcanızın, yeğeninizin oğlu gitti askerliğini yaptı. Milliyetçi olan askerin tank-palet fabrikasını Katar’a satmaz. Alacağım, ordumuza teslim edeceğim” diye konuştu.

“Devlette liyakati sağlayacağız” diyen Kemal Kılıçdaroğlu “İşi ehline teslim etmezseniz felaket çıkar ortaya. Toplumu kandırırlar. Devlette liyakat önemlidir ve mutlaka sağlanması lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Sınır namustur. 3,6 milyon Suriyelinin ülkemizde ne işi var, niye tutuyorlar. En geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi ülkesine uğurlayacağım” diye konuştu.

Kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Mutfakta bir şey yoksa, çocuğunuzun beslenme çantasına bir şey koyamıyorsanız; o acıyı en çok anneler çeker. Köy okullarını açacağız, 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Beslenme çantasını kaldıracağız; çocuk suyunu, sütünü içecek, yemeğini yiyecek. Eve tok dönecek” dedi.

Kılıçdaroğlu, emeklilere Kurban Bayramı’nda 15 bin lira ikramiye vereceğini yineledi.

Kılıçdaroğlu’nun bir günü: Van’da kalabalık karşılama ve YSP bayraklarıKılıçdaroğlu’nun bir günü: Van’da kalabalık karşılama ve YSP bayrakları

Ordululara fındık sözü

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı buradan Ordu’ya hareket etti.

İlk sözü alan Ekrem İmamoğlu, oy verme çağrısı yaparak “Bu seçim sadece bir seçim değil. Partilerin yarıştığı bir seçim değil. Bu seçim geleceğimizin seçimi. Bu seçim burada gördüğümüz pırlanta gibi genç kardeşlerimin seçimi. Onların geleceğinin seçimi” dedi.

Mansur Yavaş da konuşmasında 3 kişiyi işkence ile katleden bir Hizbullahçının cezasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararı ile kaldırılmasını eleştirdi. Yavaş, İHA ve SİHA’larla ilgili sözlerini keserek paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’a da “Kasları beyninden fazla gelişmiş troll bir milletvekili” diye seslendi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Demokrasi açığının bedelini, gençlerimiz, kadınlarımız ödüyor ama birilerinin umurlarında değil. 14 Mayıs’ta gidecekler” dedi.

Millet İttifakı Ordu mitinginde büyük bir kalabalık topladı

Daha sonra kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu “Tarım için Güney Amerika’ya gidiyorlar. Kendi ülkesinden haberi yok. Söz verdim alınteri dökenin emeğinin karşılığını son kuruşuna kadar vereceğim. Fındık ne olursa olsun karşılığı 4 dolar eşittir Türk Lirası olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu 418 milyar dolar vaadini de yineleyerek “Beşli çetenin yurt dışına götürdüğü paraları da biliyorum. 418 milyar doları 22 yılda götürdüler. 418 milyar doları getireceğim ve bu ülkenin halkına vereceğim. Beşli çetenin yanında uyuşturucu baronlarıyla da kol kola geziyorsun, ben onun da farkındayım. Benim için önemli olan bizim insanımızdır. Bizim insanımızın alın teridir ve onun kazanması lazım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde ise “En kısa video” notuyla aşağıdaki videoyu paylaştı. Videoda “Bugün dünden daha fakirsen sebebi Erdoğan” ifadeleri yer aldı.

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: SığınmacılarKılıçdaroğlu’ndan yeni video: Sığınmacılar

 

Tahtasında bu kez petrokimya vardı

Akşam saatlerinde Kılıçdaroğlu, ekonomi projelerini anlattığı “Bay Kemal’in Tahtası” videolarının altıncısını yayımladı.

Kılıçdaroğlu, videoyu sosyal medya hesaplarından “Neyse projelerimize dönelim. Bugünkü konumuz Petrokimya Özel Ekonomi Bölgeleri” notuyla paylaştı.

Videosunda Türkiye’nin cari açığının en önemli kalemlerinden birinin petrokimya sanayi olduğunun altını çizen CHP lideri, ‘Her yıl 20 milyar dolar cari açığı kapatacağız’ dedi, proje için iki adres verdi.

Seçimi kazanırlarsa ittifak olarak Adana Yumurtalık’ta ve Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde petrokimya sanayi bölgeleri kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ortalama 40 bin dekarlık alanı kaplayacak olan bu bölgelerde petrokimya ürünlerinin rekabetçi ve kaliteli petro kimya ürünleri işleneceğini, kamu-özel işbirliğiyle üretim yapılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu bu projeye dahil olarak limanlar, fabrikalar inşa edileceğini ve 15 bin kişinin buralarda doğrudan istihdam edileceğini vadetti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.