Koray Aydın istifasını ne yalanlıyor ne doğruluyor

İYİ Parti Milletvekili Koray Aydın'ın Akşener-Erdoğan görüşmesinden sonra istifa edeceği konuşuluyor. İddiaları ne yalanlayan ne doğrulayan Aydın'ın perşembe günü istifasını duyuracağı belirtilirken yeni adresinin DP olacağı öne sürüldü.

Siyaset 25 Haziran 2024
Meral Akşener ve Koray Aydın.

Eski İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Beştepe’de görüşmesi partiyi karıştırmıştı. İYİ Parti’den habersiz görüştüğü iddia edilen Akşener görüşmeye dair açıklama da yapmamış, kimse ne konuşulduğunu bilememişti. Bilen varsa da bu kamuoyuna açıklamadı ama İYİ Partililer duruma tepki gösterdi. Onlardan biri Koray Aydın’dı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Aydın “En kısa zamanda tatminkar bir açıklama yapılmaz ise bu görüşme İYİ Parti’ye gönül veren milyonların vicdanını kanatacaktır. Akşener’i görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde İYİ Partililere ve milletimize açıklamaya davet ediyorum. Açıklanmaz ise Saray’a yanaşma veya iktidarla anlaşma algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük kırılmaya sebep olacaktır” demişti.

Şimdi de Koray Aydın’ın istifası gündemde. Akşener için  “Partililerin yüzünü yere eğdi” diyen Koray Aydın’ın bir grup arkadaşıyla İYİ Parti’den istifa edeceği konuşuluyor. İstifanın perşembe günü olacağı da belirtiliyor. Basına konuşmayan Aydın çıkan haberleri yalanlamıyor. Ancak bir iddia daha var: O da Aydın’ın Demokrat Parti’ye geçeceği.

Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan paürti başkanı Gültekin Uysal “Türkiye’nin merkez sağa ihtiyacı var. Siyasi partililerin kendi görüşlerini benimseyen oluşumlara kapısını açması doğaldır. Bize gelen istek ve temas yok. Talep olursa değerlendirilir” dedi.

İYİ Parti'de 'Koray Aydın' istifası: Trabzon il yönetimi düştüİYİ Parti’de ‘Koray Aydın’ istifası: Trabzon il yönetimi düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.