Tuncay Özkan’a önce sövgü, sonra soruşturma: Erdoğan da 250 bin TL istiyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Siyaset 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tuncay Özkan hakkında 250 bin TL’lik manevi tazminat davası da açıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Tunç devamında “Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir. Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye’ye vakfetmiştir. Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez. Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan, Tuncay Özkan hakkında 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sosyal medya hesabından “CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan aleyhine, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan mesnetsiz ve düzeysiz açıklamaları nedeniyle 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açılmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sunulmuştur” açıklaması yaptı.

Tuncay Özkan, Erdoğan’a “züppe” demişti

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhalefeti hedef alarak söylediği “gösteriş müptelaları” sözüne karşılık vermişti.
Tuncay Özkan Erdoğan’ın lüks yaşamına atıfla “züppe” demişti.

Özkan sosyal medya hesabından şunları yazmıştı:

“Seni züppe seni… Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın, bize mi diyorsun?
Muhalefetin neyin peşinde koştuğunu sizler de görüyorsunuz. Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı, göreve geldikleri belediyeleri üç ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde, binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler. Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı. Kendi siyasi ikballeri, kendi gelecekleri kendi şahsi menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok.”

AK Partili vekil küfür etmişti

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise Tuncay Özkan’a küfür etmişti. Nazırlı “”o. çocuğu” ile “o.’nun çocuğu” arasında büyük fark vardır. Birincisinde sıfat kişiye ikincisinde anneye aittir. Bizim düşüncemizde anne kutsaldır. Ancak müptezel Tuncay Özkan’nın dilinden dökülen salyalar ancak “o. çocuğu”ndan sadır olabilir. Alçak herif” demişti.

B Yüzü’nün aktardıklarına göre, İstanbul 2. İdare Mahkemesi, amirleri için “züppe” ifadesini kullanan memura verilen disiplin cezasını, “züppe”nin hakaret olmadığı gerekçesiyle iptal etmişti.

Mahkeme dosyasına Türk Dil Kurumu’nun yazısı da girmişti. TDK, “züppe” kelimesinin Türkçe’de hakaret olmadığını resmi yazıyla ifade etmişti.

Erdoğan pazar gününü muhalefete ayırdı: Cevap gecikmedi, günün finali jet soruşturma ve galiz bir küfür olduErdoğan pazar gününü muhalefete ayırdı: Cevap gecikmedi, günün finali jet soruşturma ve galiz bir küfür oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.