Millet İttifakı’ndan İzmir’de gövde gösterisi

Millet İttifakı liderleri İzmir’in Gündoğdu Meydanı'nda tam kadro miting düzenledi. Kılıçdaroğlu dışında beş parti lideri ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı iki belediye başkanının sahneye çıktığı mitinge DEVA lideri Babacan’ın konser ve Eurovision göndermesi damga vurdu.

Siyaset 1 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

Meydandaki bir binaya Kılıçdaroğlu’nu süper kahraman gibi gösteren ve üzerinde “İlk turda bitirelim. Ben Kemal, geliyorum” yazısının yer aldığı pankart asıldı.

Millet İttifakı liderleri ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı iki belediye başkanı İzmirlileri birlikte selamladı

Mitingde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. Ben sandığa gittim ve otoriter yönetimi değiştirdim diyerek çocuklarına anlatacaklar” dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük İzmir mitinginde, “Bu seçim ayrılmak değil kucaklaşmak, kavga değil barışmayı sağlama seçimidir. Bu seçimler kucaklaşma seçimidir. Ayrışma değil. Bu seçimler Türkiye’ye demokrasi getirme seçimidir. Beşli çeteler de telaş içinde, ‘Ya Kılıçdaroğlu kazanırsa’. Kazanacağım. Kazanacağım. Geleceğim, sizlerin oyları ile geleceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, tüyü bitmemiş yetimin hakkını da asla yedirmem” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Millet İttifakı partilerinin liderleri ile İmamoğlu ve Yavaş da birer konuşma gerçekleştirdi.

Akşener: Recep Bey'in sözleri benim için ölümle eşdeğerdiAkşener: Recep Bey’in sözleri benim için ölümle eşdeğerdi

Babacan’ın konser vaadi

Sosyal medyada ise Babacan’ın Eurovision ve Ramstein’a yaptığı gönderme çok konuşuldu.

Babacan miting sırasında şu sözleri kaydetti:

“2003’te Sertap Erener bize büyük bir gurur kazandırmıştı. Birinci olmuştu. Yine başaracağız. Madonna’yı, Metallica’yı, Rammstein’ı, U2’yu, çok sayıda müzisyeni kendi ülkemizde ağırladık. Hepsi geldi Türkiye’ye. Türkiye bütün Avrupa’nın göz bebeği oluyor. Ne zaman? Düzgün yönetildiğinde. Yine dinleyeceğiz.”

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ise meydandaki kalabalığa işaret ederek, “Bu şehir kutlu bir şehir ve bu kutlu şehir tarihi sorumluluğunu tekrar yerine getiriyor. Demokrasi meşalesini bütün baskılara rağmen yere düşürmediniz. Bu meydan Türkiye’nin yarınlarının müjdesidir inanın bana” sözlerini dile getirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sinan Ateş’in katillerini bulacağız. Adalet için mücadeleye hazır mısınız? Adil ekonomik düzen için söz veriyoruz. Siyaseten de zenginleşme dönemi sona erecek” sözleriyle meydana seslendi.

Kılıçdaroğlu’ndan önce bir konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ” Hangi partiye oy verirseniz verin her aileden bir oy istiyorum, tüm kadınlar için istiyorum. Sizlere ihtiyacımız var, birlikte başaracağız. 13. cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu olacak” diyerek bütün liderler arasında en fazla hakaretin kendisine edildiğine dikkati çekti.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 300 milyar dolar tepkisi: Bulduysan al getirErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 300 milyar dolar tepkisi: Bulduysan al getir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.