Milletvekilinden ‘bir evde 119 seçmen’ iddiası

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan Ak Parti'nin Mersin'de bir eve 119 seçmen taşıdığını tespit ettiklerini açıkladı. Bozan "AKP bu güne kadar bu ülkede çala çala her şeyi bitirdi. Şimdi de seçmen hırsızlığına başladı" dedi.

Siyaset 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye 31 Mart’ta yapılması planan yerel seçimlere giderken seçmen kütükleriyle ilgili iddia ve tartışmalar da başladı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan Ak Parti’nin Mersin’in Akdeniz ilçesinde bir eve 119 seçmen taşındığını söyledi.

Bozan “AKP bugüne kadar bu ülkede çala çala her şeyi bitirdi. Şimdi de seçmen hırsızlığına başladı” dediği açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden video paylaşarak duyurdu. Bozan Çilek Mahallesi’nde 6317 sokaktaki üç katlı evi göstererek ilgili adrese 119 seçmen kaydının taşındığı belirtti. Bozan “Akdeniz ilçemizde taşıma seçmenleri, hırsızlık yapılan seçmenleri, kaydırma yapılan seçmenleri kapı kapı, sokak sokak tespit ediyoruz. Burada oturan yurttaşlara sorduk. Çoğunlukla Suriye’den göç etmek zorunda kalan yurttaşlar var. Türkiye’de oy kullanma hakları dahi yok. Zaten AKP özellikle boş olan adresleri tespit etmiş” dedi.

İstanbul’da yerel seçimin temel savaş alanları: Kurum mu, İmamoğlu mu?İstanbul’da yerel seçimin temel savaş alanları: Kurum mu, İmamoğlu mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.