MKYK’da karar çıktı, AK Parti’de kongre süreci başladı

AK Parti MKYK, Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan AK Parti kongre kararını imzaladı. Kongre süreci yarın başlayacak. 

Siyaset 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: AK Parti MKYK bugün toplandı.

AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alınan ve Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararla AK Parti’nin sekizinci olağan büyük kongre süreci başladı. Alınan kararda kongre sürecinin ekim ayında başlatılması, önümüzdeki yıl nisan sonuna kadar il kongrelerinin tamamlanması, 2025 Mayıs ayında da büyük kongrenin yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özellikle 2028 seçimleri göz önüne alındığında MKYK’da değişime gitmesi ve parti kadrolarını daha genç isimlerle doldurması ve yapılacak değişimlerin hem il-ilçe yönetimlerinde hem de parti yönetiminde olması bekleniyor.

Çelik açıklama yaptı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında açıklama yaptı.

Ömer Çelik’in açıklamaları şu şekilde:

“Kongre süreci ile ilgili MKYK’mıza teşkilat başkanımız Erkan Bey tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Bu takvimin Mart sonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor. Mart sonunda büyük kongre ile ilgili takvim netleşecek. 21 Eylül itibariyle delege seçimleri takvimi söz konusu olacak. 12 Ekim’de belde kongreleri olacak. İlçe kongreleri de 12 Kasımda olacak. 28 Aralık’ta il kongreleri başlayacak. Mart sonuna kadar il kongreleri tamamlanacak ve Mayıs ayında büyük kongre gerçekleşecek. Yeni dönemdeki siyasi faaliyetler ele alınacak. Eylül ayı içinde genel başkan yardımcılarımız, MKYK üyelerimiz vatandaşlarımızla buluşacak.”

Türkiye’nin olası BRICS üyeliğine dair de konuşan Çelik “BRICS’e üye olmak istediğimizi zaten Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Bu talebimiz açıktır, süreç işlemektedir. Somut bir gelişme yoktur bu konuda. Olursa paylaşırız” dedi.

AK Parti'de MKYK kongre tarihini belirlediAK Parti’de MKYK kongre tarihini belirledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.