Muharrem İnce adaylığa resmen veda etti

Önceki gün cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyuran Muharrem İnce, dün adaylığını resmen sonlandırmak için evraklarını YSK'ya teslim etti.

Siyaset 13 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, önceki gün saat 14.00’te kameraların karşısına geçti ve cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu. Çok sert bir açıklama yapan İnce, son 45 gündür ağır ithamlara maruz kaldığını söyledi ve hiçbir adaya da destek vermedi. Memleket Partisi’nin Meclis’e girmesi gerektiğini söyleyen İnce, seçmenlerden partisine oy istedi. Yüksek tansiyonlu konuşmasında İnce, sosyal medyadaki kaset iddialarına da tepki gösterdi ve “‘Saraydan para aldı çekilemez’ diyenlere sesleniyorum; benim bu kumpaslardan, bu sahte dekontlardan, bu montajlardan korktuğum falan yok” dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da İnce hakkındaki iddialara tepki gösterdi ve “Muharrem İnce’ye yönelik sahte video kumpası tam bir rezilliktir, aşağılık bir operasyondur” diye konuştu. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da “Sayın İnce’yi Türkiye’nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin…” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu konuda sorumlunun Kılıçdaroğlu olduğunu iddia etmişti. Erdoğan “Kasetle geldi şimdi de cumhurbaşkanı adaylarından birini saf dışı bıraktı” demişti. Dün ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da Muharrem İnce hakkında dezenformasyon paylaşımı yapan 13 hesap tespit edildiği duyuruldu. Ayrıca bu hesapların, gerekli işlemlerin yapılması için ilgili birimlere gönderildiği aktarıldı.

İnce’nin avukatı Fidel Okan’a sorduk: Hangi adaya oy verecek?

Dün sosyal medyada bir video yayınlayan İnce, iftiralar yüzünden adaylıktan çekilmediğini belirtti ve “Seçimde ikinci tura kalamayacağım belli olmuştur. Ancak bu rezil kampanyanın, bu memleketin son kalesi Memleket Partisi’ni baraj altında bırakmaya doğru gittiği için bu kararı aldım” dedi. Memleket Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Kayhan Yüreğir, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine ilişkin resmi evrakları YSK’ye teslim etti.

İnce çekildi: Kılıçdaroğlu ‘Ruslar'ı, Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’nu suçladıİnce çekildi: Kılıçdaroğlu ‘Ruslar’ı, Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’nu suçladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.