Murat Kurum: Amacımız İstanbul’u dirençli hale getirmek

Murat Kurum "Sanayi kuruluşlarımızın ihtiyacı olduğunu düşündükleri ara teknik elemanların yetiştirilmesi noktasında her bir sanayi tesisinin içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesini göreceksiniz" dedi.

Siyaset 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ziyaretinde İstanbul’un en önemli gündeminin deprem ve ulaşım olduğunu söyledi.

Deprem gerçeğinin algıyla yönetilemeyeceğini, İstanbul’daki binaların dönüşümü adına ortaya bir irade konmasının önemli olduğunu vurgulayan Kurum “İstanbul’da deprem dönüşümüyle birlikte güvenli, huzurlu iş yerlerini, güvenli huzurlu konutlara kavuşmamız gerektiğini konuşuyoruz. Hem sanayide, hem üretimde, hem de konut anlamında bizi dönüşümün her alanında göreceksiniz. Amacımız İstanbul’u dirençli hale getirmek, tüm bileşenleriyle, tüm değerleriyle, kültürüyle gelecek nesillere güven içinde taşımaktır. Bunu da buradaki tüm paydaşlarımızla yapacağız” diye konuştu.

Kurum 1 Nisan sabahı sanayi kuruluşlarıyla birlikte sanayinin güçlenmesi, fabrikaların, iş yerlerin yenilenmesi için irade ortaya koyacaklarının altını çizerek “Sanayide sürdürülebilir bir sanayi, yeşil dönüşümle birlikte dönüşümünün gerçekleştiği, yenilenebilir enerji kaynaklarının dikkate alındığı, ülkemizin 2053 net sıfır emisyon hedefi ama İstanbul için da ortaya koyduğumuz 2040 yılı net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda kararlı adımların atıldığı bir dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Murat Kurum, Ülkü Ocakları Buluşması’nda: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki uyumu belediyede örnek alacağızMurat Kurum, Ülkü Ocakları Buluşması’nda: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki uyumu belediyede örnek alacağız

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.