Murat Kurum’dan mal varlığı açıklaması: ‘Biraz da borcumuz var’

Ak Parti’nin İBB adayı Murat Kurum canlı yayında mal varlığını açıkladı. Binali Yıldırım ile aralarında protokol krizi yaşandığı iddialarını ise yalanladı: Binali Ağabeye size orada olmak yakışır diyen bizdik.

Siyaset 27 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Murat Kurum Ankara ve İstanbul’da birer evi ve bir arabası olduğunu, ‘Bir miktar da banka borcu’ bulunduğunu açıkladı.

Habertürk’te soruları yanıtlayan Kurum, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı’nın açılışı sırasında eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım’ı iterek yer değiştirmeye çalıştığı iddiaları sorulunca “Böyle bir şey olabilir mi” tepkisi vererek “Binali ağabeye ‘Sayın Başbakanım sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, emeğiniz var, orada olmanız yakışır’ dedim” diye konuştu.

İBB’deki işte çıkarmalar

Kazanırsa İBB’deki çalışanların birçoğunun işten çıkarılacağı iddialarını da yalanlayan ve ‘İBB’de beş yılda 50 bin çalışanın değiştiğini’ ifade eden Murat Kurum şunları söyledi:

“50 bin kişi işe girmiş çıkmış. Kayıtlarda olan bilgi. Meclis tutanakları var. 20 bin kişi işten çıkarılmış, 30 bin kişi işten alınmış. 92 bin kişi işe giriş, 46 bin işten çıkış. Meclis’in tutanakları bunlar. Yarısı değişmiş. Neticede belediyenin yarısı değişiyor. Beş sene bakanlık yaptık. Bakanlığımda 50 bin kişi çalışıyordu. Biz orada adamın siyasi kimliğine, söylemine, duruşuna bakmadık. İşi yapıp yapamayacağına baktık. Ben insanları niye ekmeğinden edeyim. Allah katında bunların hesabını nasıl vereceğiz? Siz buradaki çalışanınızı haksız yere işten atabilir misiniz? Hangi akla, hangi vicdana sığar bu.”

Kurum’un da ev kredisi borcu varmış

Canlı yayında mal varlığı sorulan Murat Kurum “Ankara’da bir evimiz var, İstanbul’da bir evimiz var, bir arabamız var, biraz da borcumuz var” dedi. Kurum söz konusu borcun ev almak için çektikleri kredi borcu olduğunu da söyledi.

İstanbul'da açılış polemiği: Kurum 'davet yok', İmamoğlu 'davetiye var' diyorİstanbul’da açılış polemiği: Kurum ‘davet yok’, İmamoğlu ‘davetiye var’ diyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.