Nasuh Mahruki CHP’den Beşiktaş adaylığı istiyor

2014 seçimlerinde CHP'nin kendisine Kadıköy adaylığı teklif ettiğini söyleyen Mahruki, adayların seçim bölgesinde yaşayanlar arasından belirlenmesi gerektiğine inandığı için, dededen beri ikamet ettiği Beşiktaş'tan aday olmak istediğini açıkladı.

Siyaset 29 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Mahruki ilk seçim konuşmasını sosyal medya hesabından paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 büyükşehir dışında hiçbir başkana söz vermediklerini söylemiş, “seçilmesi garanti bölgeler için yoklama yapılacağını” vurgulamıştı. CHP’de “seçilmesi garanti” Beşiktaş Belediye Başkanlığı için ilk aday ortaya çıktı. Profilinde kendisini “Milli Sporcu, profesyonel dağcı, gezgin, doğacı, yazar, köşe yazarı, fotoğrafçı, motivasyon konuşmacısı, sosyal girişimci ,arama kurtarma gönüllüsü ve ATATÜRK sevdalısı” olarak tanıtan Nasuh Mahruki, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak CHP’nin Beşiktaş adayı olmak için başvuru yaptığını açıkladı.

17 Ağustos depremi sırasındaki çalışmalarıyla adını duyuran AKUT’un kurucusu olan Nasuh Mahruki, 2014 yerel seçimlerinde kendisine Kadıköy Belediye Başkanlığı için CHP’den teklif geldiğini söyledi. Kadıköylü olmadığı için o teklifi kabul etmediğini açıklayan Mahruki, yerel yönetimlerin başında o bölgede yaşayan insanların olması gerektiğine inandığını belirtti, “Ben doğma büyüme Etilerliyim, Beşiktaşlıyım. Büyükbabamın 62 yıl önce yaptığı evde yaşıyoruz. Babam 20 yaşından beri bu evde yaşıyor. Çocuklarım burada dünyaya geldi. Beşiktaş’ı bilirim, tanırım ve çok severim” dedi.

“Artık ben de gururla yanınızdayım”

CHP Lideri Özgür Özel’in “gelin bu partiyi birlikte değiştirelim” çağrısı üzerine bu kararı aldığını söyleyen Mahruki paylaşımını şu sözlerle tamamladı: “Değerli Beşiktaşlı komşularım, hemşerilerim ve Cumhuriyet Halk Partisinin değerli yöneticileri, sizler de uygun görürseniz, önümüzdeki 5 yıl boyunca, özlediğimiz değişimi, yenileşmeyi ve getireceği gelişimi, sizlerle birlikte, göz bebeğimiz Beşiktaş’ımız için yapacak ekibin başında olmaya talibim. Bu vesileyle, Beşiktaş’ın geleceğine katkı sağlamış olan bütün İl ve İlçe yönetimlerine, kadın kollarına ve gençlik kollarına ve Cumhuriyet Halk Partisinin Beşiktaş’taki tüm emektarlarına şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu kutsal bayrak yarışında, Atatürk ilke ve devrimleri, Cumhuriyet’in kazanımları ve Altı Ok ilkeleriyle Beşiktaş’ımıza hizmet edebilmek için artık ben de gururla aranızdayım.”

Özgür Özel’den seçim çıkışı: Üç belediye başkanı dışında kimseye söz vermedikÖzgür Özel’den seçim çıkışı: Üç belediye başkanı dışında kimseye söz vermedik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.