İYİ Parti’nin Ordu adayı: Şantaja uğruyorum

İYİ Parti Ordu Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz Kanal 52'nin sahibi İsa Akçay'ın kendisini tehdit ettiğini duyurdu ve tehdit mesajını halka okudu. Yılmaz kendisinden istenen parayı vermeyeceğini, suç duyurusu yapacağını açıkladı.

Siyaset 29 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz.

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediyesi adayı Enver Yılmaz 2014-2019 yıllarında AK Parti’den belediye başkanıydı. AK Parti’de üç dönem milletvekili de oldu ama siyasi kariyerine İYİ Parti’de devam etme kararı aldı. Bu Ordu’da İYİ Parti ile AK Parti arasındaki rekabeti kızıştırdı, çünkü kentte her ne kadar AK Parti galip parti olsa da Enver Yılmaz’ın etkisi de azımsanacak gibi değil.

AK Parti Ordu’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile seçime giriyor. Enver Yılmaz da çalışmalarına devam ediyor, ama Yılmaz dün Türkiye siyasetinde çok rastlanmadık biçimde, bir tehdit mektubu okudu. Gazeteci İsmail Saymaz Twitter’dan Yılmaz’ın açıklamasını paylaştı; videoda “Bize şantaj yapıyorlar, bizi siyaseten iftiranın ve kumpasın içine düşürmeye çalışıyorlar. Ben 32 yıl bu devlete hizmet ettim. Devletime hizmet eden bir siyasetçi olarak devletimi bugünlerde görmek istiyorum. Ve aleni bir şekilde okuyorum” diyen Yılmaz kendisine yazılan tehdit mesajını halka okuyordu.

Mesajda şöyle yazıyordu: “Üç teklif sunuyorum, Yılmaz sana sadece haber için 10 milyon. Enver başkan her şey dahil 20 milyon 100 bin lira vereceksin bana. Bütün ilçelerle birlikte 25 milyon vereceksin bana. Fakat bugün dönüş yapmazsanız yarından itibaren Hilmi Güler’in askeriyim, itiyim.”

Bu sözlerin Kanal 52’nin sahibi İsa Akçay’a ait olduğunu söyleyen Yılmaz bu kanalın sürekli kendilerini kötülediğini anlattı. Savcılığa suç duyurusu yapacağını söyleyen Yılmaz “Ben bu sırtlan çetesiyle daha önce de mücadele ettim ” dedi.

Yılmaz şunları söyledi: “24 saat bizimle ilgili yayın yapan kanalla ilgili suç duyurusunda bulundum. Savcıları göreve çağırıyorum. Şantaja karşı, bu iftiraya karşı devletin bütün birimlerini göreve çağırıyorum. Siyaset kurumunu göreve çağırıyorum. Hilmi Güler’i de göreve çağırıyorum. Gün gelir harman olur, o silahlar aleyhinize döner.”

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: YSK, RTÜK ve savcılar derhal gereğini yapsın

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da Yılmaz’ın tehditle ilgili delillerle birlikte suç duyurusu yaptığını belirterek ”Gerçekten milli irade ve hukuk diyorsanız YSK’yı, RTÜK’ü ve Cumhuriyet Savcılarını derhal gereğini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

'Çakıcı'nın danışmanıyım' diyordu: Şimdi de çakarlı araçla seçim çalışmasıyla gündemde‘Çakıcı’nın danışmanıyım’ diyordu: Şimdi de çakarlı araçla seçim çalışmasıyla gündemde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.