Özel İsrail’e ihracat kısıtlaması için ‘yetersiz ama ilk adım’ dedi

Ramazan Bayramı mesajında iktidarın İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasına değinen CHP lideri Özgür Özel “Yetersiz de olsa bir ilk adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Siyaset 10 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. 31 Mart seçimleri için “Tüm yurttaşlarımız oy tercihleriyle merkezi iktidarı yerelden dengeledi ve yeni bir Türkiye’nin kapılarını araladı” diyen Özel Ramazan Bayramı’na büyük bir ekonomik krizin tam ortasında, derin bir yoksulluğun içinde girildiğini belirtti.

Bayramın ardından CHP’li belediyeler ve parlamento grubuyla ekonomik krizden etkilenenlerin sorunlarını çözebilmek ve bu krizin etkilerini azaltabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Özel “Yoksulluğu yönetmek değil, bitirmek üzere sosyal politikalar öneriyoruz, önereceğiz” diye konuştu.

Açıklamasında İsrail saldırısı altındaki Gazze’ye ve hükümetin aldığı ihracat kısıtlaması kararına değinen Özel “Tüm İslam alemi ve tüm insanlığın yüreğini acıtan Gazze’deki katliama karşı yurttaşlarımızdan yükselen ve bizim de sahiplendiğimiz İsrail ile ticaretin kesilmesi taleplerine kulaklarını tıkayan Cumhur İttifakı’nın Ramazan ayının son gününde ilan ettiği kısmi kısıtlamayı yetersiz de olsa bir ilk adım olarak değerlendiriyoruz. Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki mezalimin son bulmasını temenni ediyorum” dedi.

Ramazan Bayramı için memleketi Manisa’da bulunan Özel kabristan ziyaretinin ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel’in kameralar karşısına gözlüksüz çıkması dikkati çekti.

İsrail’le ilgili kararları da değerlendiren Özel “Şu kadarını söyleyeyim; İsrail’le ticaret Filistin’e ihanettir. Bugünkü karar sadece beni değil, ters kelepçe takılan başörtülü kardeşlerimi de haklı çıkarmıştır. Türkiye siyasetinin sağından solundan itiraz eden herkesi haklı çıkarmıştır. Geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren ama vicdanı bunu kaldırmayan herkesle birlikteyiz. Onların yanındayız. Bir kez daha söylüyoruz; atılan adım önemli, küçük bir adımdır. İsrail’e ticaret Filistin’e ihanettir” dedi.

İsrail'e ihracat 54 üründe kısıtlandı, gıda gitmeye devam edecekİsrail’e ihracat 54 üründe kısıtlandı, gıda gitmeye devam edecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.