Özel ve İmamoğlu’ndan ilk miting: Kurum’u İliç’ten vurdular

CHP Lideri Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu yerel seçimler için İstanbul’da ilk mitinglerini düzenledi. Özel ‘İliç’teki felaketten sorumlu olan Kurum’un İstanbul’un felaketi olmasına izin vermeyiz’ dedi.

Siyaset 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

CHP yerel seçimlere 38 gün kala İstanbul’daki ilk mitingini yaptı. Sultangazi’deki Halk Buluşması’nda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve  CHP Genel Başkanı Özgür Özel kürsüye geldiler. İmamoğlu kendi hizmetlerini anlatırken Özgür Özel rakibi olan Ak Parti İBB adayı Murat Kurum’u hedef aldı.

Oldukça kalabalık mitingde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“2019’da partizanlığı bu şehirden söküp atacağım demiştim, söktük attık. Onlar oy vermeyi hizmet verme ile eşit tutuyor. Bu seçimde ayrımcılık yapana mı birleştirene mi oy vereceksiniz? İsrafı bitiren ve hizmeti getiren biz olduk. Bizim her vaadimiz, insanımız için hazırlanmış vaatlerdir.

Bakın bunlar yine milleti aldatacaklarını zannediyorlar. Beş yılda 650 bin konut yapacaklarmış. Yapamayacağını devletin resmi rakamlar söylüyor. TOKİ 2002’den 2023’e kadar, yani 21 yılda 98 bin konut yaptı. Bunların sadece 60 binini teslim etti. Neymiş 650 bin konut yapacaklarmış.

Benim rakibim var. Onun da arkasında bir kişi var. İstanbul vekalet yönetimini taşıyamaz.”

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun Sultangazi’de miting yaptıkları alan doluydu.

‘Sen o felaketin sorumlususun’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise konuşmasında İliç’teki maden felaketini hatırlatarak Murat Kurum’u sert sözlerle eleştirdi:

“Şimdi beyefendi Murat Kurum’u getirmiş, Murat Kurum İstanbul’da bir göreve talipmiş. Murat Kurum’un önceki görevinde attığı imza ortada, biz ‘aman ha! İliç’te siyanür var, çevre katliamı var. İnsanlığın sağlığına, bebeklerin sağlığına büyük zarar verir, annelerin düşük yapmasına ya da engelli çocuk doğurmasına sebebiyet verir’ dedik. Dinlemediler. ‘Atma’ dedik, attı imzayı. Daha sonra 4-5 katına çıktı orası. Bir yandan şirket paraları istiflerken bir yandan çıkan toprak bir yere istiflendi, işçiler dedi ki ‘bu dağ bir gün hepimizi götürecek,’ o dağ geldi, dokuz canımızı götürdü. Şimdi Murat Kurum diyor ki ‘ÇED raporuyla bunun bir ilgisi var mı?’ Olmaz olur mu? Sen o dağın yapılmasına imzayı attın, felaketten sorumlusun. İliç’teki felaketten sorumlu olan Murat Kurum’un İstanbul’un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz.”

Murat Bey’in ‘muhteşem tespiti’

Özel, Murat Kurum’un İmamoğlu’nun vadettiği projelerden yüzde 87’sini tamamladığına ilişkin sözleri için “kendisine yüz üzerinden 87 not veriyorum” dediğini de hatırlattı.

Tamamlanan projeler konusunda yüzde 87’nin çok iyi bir oran olduğuna işaret eden Özel “Ben bir konuda hakkını teslim edeyim. Murat Bey çok zor bir işi başardı. İstanbul gibi bir belediyenin, böyle bir metropolün, büyükşehir belediyesinin performansını belirlemek kolay iş değil. Biz araştırmaları, çalışmaları yaptırdık, bütçe tasarruflu kullanıldı, iki kat iş yapıldı falan, uzun uzun sayfalarca rapor var. Ama Murat Bey muhteşem bir tespit yapmış. Beş yıllık Ekrem İmamoğlu’na karne vermiş, 100 üzerinden 87 not vermiş. Tebrik ediyoruz Murat Beyi. Ben Ekrem başkana 100 üstünden 90 mı 95 mi vereyim diyordum ama rakibi 87 verdiyse bu en değerlisi. Tebrik ediyoruz başkanı. Rakibinden 87 aldı, inşallah 31 Mart’ta 100 üstünden 100’ü İstanbullulardan alacak” dedi.

Kurum'dan İliç savunması: ÇED'le toprak kaymasının ne ilgisi var?Kurum’dan İliç savunması: ÇED’le toprak kaymasının ne ilgisi var?

Rakibinin vaatlerini geçmişle değerlendirdi

Sultangazi’deki mitingdeki konuşmalar kadar mitingden önce Özel ve İmamoğlu’nun ayrı ayrı gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar da çarpıcıydı.

İmamoğlu soru  üzerine geçen seçim olduğu gibi bu seçimden önce de malvarlığını açıklayacağını söyledi.

Rakibi Kurum’un vaatlerini nasıl değerlendirildiği sorulduğunda ise İmamoğlu “Her yıl 100 binlerce konut yapacağız diye kampanyalar yapan bir anlayış ve hiçbirini yapmayan, yaklaşık 10 yıldır ‘yılda 100 bin konut’ diye bir kampanya başlattılar, ‘yılda 50 bin konut’ diye bir kampanya başlattılar, hepsini toplasanız 100 bin konut yapmıyor. Şimdi kalkıyorsun, İstanbul seçimine giderken 650 bin konut diyorsun ” yanıtını verdi.

Özgür Özel: Hatay sürecini kötü yönettiğimizi düşünmüyorumÖzgür Özel: Hatay sürecini kötü yönettiğimizi düşünmüyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.