Hedefteki Artİstanbul Feshane’nin kapısı Tate Modern’e açılıyor

Günlerdir saldırıların hedefi haline gelen Artİstanbul Feshane ile Londra'nın dünyaca ünlü çağdaş sanat müzesi Tate Modern arasında dev işbirliği hayata geçiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sosyal medya hesabından işbirliğine dair ilk duyuruyu yaptı.

Kültür Sanat 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Artİstanbul Feshane ile Tate Modern arasındaki işbirliğini Mahir Polat sosyal medyadan duyurdu.

Feshane, Londra’nın dünyaca ünlü çağdaş sanat müzesi Tate Modern ile işbirliğine gidiyor. Son günlerde sergilenen eserlere yönelik saldırılarla gündeme gelen müze, sanatseverleri heyecanlandıracak bir gelişmeye imza attı. İBB Miras tarafından tamamlanan restorasyon sonrası haziran ayında kapılarını Artİstanbul Feshane adıyla açan müze, hem şehrin hem de Türkiye’nin önemli çağdaş sanat mekânlarından biri olmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda uluslararası işbirliklerini de önemseyen müze iddialı bir adım attı.

Artİstanbul Feshane’de açılan sergide 300 sanatçının 400’den fazla eseri yer alıyor.

Artİstanbul Feshane – Londra Tate Modern işbirliği

İçinde sergilenen eserler nedeniyle hedef haline getirilen Artİstanbul Feshane, yakın bir gelecekte Londra’nın en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alan Tate Modern ile işbirliği geliştireceğini duyurdu. Haberi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Kapılarını ‘Ortadan Başlamak’ sergisiyle açan müze, gelecek dönemdeki misyonu hakkında bilgi veren Mahir Polat, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Dünya’nın en önemli çağdaş sanat kurumlarından Tate Modern’in Uluslararası İşbirlikleri Direktörü Neil McConnon ile bugün Artİstanbul Feshane’ydik.Artİstanbul Feshane, Tate Modern – İBB işbirliği mekanı oluyor”

Mahir Polat yaptığı paylaşımda İstanbul’un önümüzdeki süreçte dünyanın önemli bir kültür sanat kenti olmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde Artİstanbul Feshane’ye, Londra’daki Tate Modern’den eserler getirilip sergilenecek. İlerleyen süreçte de Sonrasında da Balkanlar ve Kafkaslar gibi Türkiye’ye yakın coğrafyalardan sanatçıların eserleri de tarihi mekâna konuğu olacak.

İBB'nin sergisine bir saldırı daha: İçeri girmeye çalıştılarİBB’nin sergisine bir saldırı daha: İçeri girmeye çalıştılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.