Advertisement

Özel’den Bahçeli’ye: Bizden önce vicdanınızla hesaplaşın

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "154 kişiyi yakın takipteyiz, hesaplaşacağız" sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş cinayetini hatırlatarak "Önce vicdanınızla hesaplaşın" dedi.

Siyaset 23 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
CHP lideri Özgür Özel

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paris Olimpiyatları’na giden milli sporculara başarı dileyen Özel annesini kaybeden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’a da başsağlığı dileğinde bulundu.

Sokak köpeklerinin öldürülmesiyle ilgili kanun teklifi görüşmeleri hakkında konuşan Özel ‘ötanazi’ kelimesinin tekliften çıkarılmasının önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını dile getirerek “CHP olarak en net yaklaşan partiyiz. Sorun yoktur diyenlerden değiliz. Çare ölüm diyenlerin karşısındayız. Bu sorun sınıfsal bir riske girmek gibi bir probleme evriliyor. İşinize aracınızla gidebiliyorsanız belki sizin için sokak hayvanı problemi yoktur. Ancak yoksul bir mahallede işinize yürüyerek gitmek zorundaysanız sokak hayvanı problemi vardır. Ama bir ay tutalım, sahiplenilmeyeni ötanazi yapalım demek hayvan dostlarına, gençlerimize başta grubum olmak üzere buna aylardır itiraz eden herkese hiç değilse ötanazi kelimesini çıkardıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Ancak sorun çözülmemiştir. Fiilen katliamlar devam etmektedir. Kanun bu konuda belediyelere görev vermekte ama para vermemektedir. Zaten belediyelerin yurtdışından bulduğu krediler cumhurbaşkanı ve Mehmet Şimşek tarafından imzalanmamaktadır. Karşımızda yasa tasarısının ilk halini destekleyenlerin oranı yüzde 7.  Bu kanunu destekleyen kimse yok. Ötanazi kelimesi çıkarılınca sorun çözüldü sanmayın. Bütün belediyelerin lojistiği planlaması lazım” dedi.

Sinan Ateş cinayeti dosyasında MHP Bolu İl Başkanı şüphesiSinan Ateş cinayeti dosyasında MHP Bolu İl Başkanı şüphesi

MHP lideri Bahçeli’nin ekonomideki gidişatın iyi olduğu hakkındaki açıklamalarına yanıt veren Özgür Özel “Bahçeli’ye hiçbir şey demeyeceğim. Sadece Cumhur İttifakı’na oy verenlere şunu söyleyeceğim çarşıda pazarda keyfiniz yerindeyse Cumhur İttifakı’na oy verin. Ama Devlet Bey’in dediklerini mutfağınızda, cüzdanınızda görmüyorsanız bu milletin yeri sahte milliyetçileri değil, bu milletin derdi ile dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir. Devlet Beyin açıklamasında çok ağır laflar var, ama konuşmanın devamını okuyunca cevap vermekten vazgeçtim. AK Parti söylüyor, MHP kabul ediyor. Kendine ait bir fikri olmayan parti. Çok sevdiğini söylediği köpeklere komisyonda ne söylediklerini duyunca benimle ilgili iyi şeyler söylememesine çok sevindim” dedi.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Bahçeli’nin 154 kişiyle hesaplaşacakları yönündeki açıklaması konusunda ise Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’i işaret eden Özel  “O ikisi’, bütün örgütün yaka silktiği o ikisi yazıyor, çiziyor, saldırıyor… MHP’nin o ikisinden başka savunanı olmamasının da, o ikisinin partideki yerinin zorluklarının da farkındayım. Sinan Ateş’in naaşına sahip çıkan 154 kişiyi fişliyorlar, 154 kişilik bir liste yapmışlar, bizimle hesaplaşacaklarmış. Biz 154’ümüzle istediğiniz gibi hesaplaşın ama siz önce kendi vicdanınızla hesaplaşın. Bizim vicdanımız rahat. ‘Vicdanım rahat, bu ikisi yüzünden bu partinin lekelenmesinden şikayetçi değilim’ diyen varsa rahat uyusun. Gün gelecek vicdanı rahat olmayanlar o ikisinden hesap soracaklar” diye konuştu.

Özel emekli maaşının asgari ücrete yükseltilmesi çağrısı yapan CHP için “Bunların sırtında küfe yok” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Ver o küfeyi ver, biz taşıyalım” diye seslendi.

Özgür Özel: Ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, vatandaş seçim istiyorÖzgür Özel: Ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, vatandaş seçim istiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.