Özgür Özel, hapisteki Dilruba’yı ziyaret etti, Kılıçdaroğlu’na açılan davaya kızdı

CHP lideri Özel sokak röportajında söyledikleri yüzünden tutuklanan ve hapse atılan Dilruba'yı ziyaret etti. Yaşananların hukuksuzluk olduğunu söyleyen Özel 'Yönetimdeki acziyetin ifadesidir' dedi.

Siyaset 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Dilruba Kayserilioğlu (solda), Özgür Özel (sağda).

İzmir’de sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçu yönünden yurtdışına çıkış yasağı konarak tahliye kararı verildi. Dilruba Y. halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan tutuklu yargılanmaya devam edecek. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimizi okumak için tıklayın. CHP lideri Özgür Özel de dün bunun haksızlık olduğunu söyleyerek Dilruba’yı ziyaret edeceğini duyurmuştu. Aliağa Cezaevi’nde genç kadını ziyaret eden Özel görüşmeden sonra açıklama da yaptı.

Dilruba’nın tutukluluğunun baştan sona hukuksuzluk olduğunu söyleyen Özel “Dilruba’yı cezaevinde ziyaret ettim. Tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur. Düşüncesi ne kadar şok edici olursa olsun şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır ve bu da anayasaldır. Yaptığınız işi büyük bir özgüvensizlikle yaptığınız için bir mikrofona söyledikleri sanki sizin iktidarınızı yıkacakmış diye tutuklama kampanyaları başlatmak, savcıya da neredeyse 1 aya varan bir süre kişiyi özgürlüğünden mahrum etmek yönetimdeki acziyetin ifadesidir” dedi. Ayrıca 3 Eylül’deki ilk duruşmasında Dilruba’nın serbest bırakılmasını ümit ettiklerini belirterek genç kadını 9 Eylül günü CHP’nin kuruluş yıldönümü törenlerine davet ettiğini belirtti.

‘Hodri meydan’

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame de Özel’in gündemindeydi. MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ile İsmail Faruk Aksu, 5 Şubat 2022’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi vermişti. Dilekçede, farklı tarihlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmalar, açıklamalar ve haberler delil gösterilerek, zincirleme şekilde ”suç ve suçluyu övdüğü” ileri sürülmüştü. Bu dilekçeler üzerine başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame Ankara Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede MHP’li Yıldız, Yönder ve Aksu ”müşteki” sıfatıyla yer aldı. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimizi okumak için tıklayın.

Özel Kılıçdaroğlu’na 3,5 yıl hapis ve siyasetten men talep edilen bir iddianame hazırlandığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Atatürk’ün emanetine sahip çıkarken bir adım geri adım atmadık, bir santim eğilmedik. Kemal Bey’e karşı yapılan bu suç duyurusu MHP’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin, milletin gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, evlatlarının kanını Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın ayıbını örtmek için yaptıkları, atanmalarına vesile oldukları birtakım silahşörleri tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden ortaya koydukları bir kurgudur!

Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik hazırlanan iddianame Sinan Ateş cinayetini örtmez. Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan!

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu yargılayacaklarsa sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu o sanık sandalyesinde, orada oturur mu, bence oturmamalı hiçbirinin hakkı yok, onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım. Bu kadar net! Hepsi haddini bilsin! CHP’nin hangi genel başkanını korkuttunuz da, hangi genel başkanını sindirdiniz de bir önceki genel başkanını sindireceksiniz.”

Özel’den Dilruba’ya ziyaret planı, başörtüsüyle kongrede istenmeyen Dilara’ya çağrı: Geleceğiniz CHP güvencesinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.