Özel-Erdoğan görüşmesinde masada Ateş dosyası olacak mı?

Sinan Ateş’in eşi ve çocuklarıyla görüşen CHP lideri Özel, ‘sis perdesi kalkana kadar ailenin yanındayız’ dedi. CHP Sözcüsü de bugün yapılacak Erdoğan-Özel görüşmesinde konunun gündeme gelebileceğini söyledi. Ateş Ailesi Erdoğan ile de görüşecek.

Siyaset 11 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Başkentin göbeğinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ve ölümü hâlâ aydınlatılmayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş dosyası, yargı kadar hukukun da en yakıcı gündemlerinden biri olmaya devam ediyor.

Sinan Ateş’in eşi ve çocuklarıyla dün ikinci kez görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Suikastın üzerindeki sis perdesi kalkana kadar ailenin yanında olmaya ve evlatlarının yanında olmaya devam edeceğiz” notunu düştü.

Ayşe Ateş, mayıs ayındaki ziyaretinin ardından bugün tekrar Özel ile görüşmüş, CHP yönetimine teşekkür ederek Ateş, “Sinan’ın dost bildikleri düşman, düşman bildikleri dost oldu. Bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik” demişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ayşe Ateş’le bir araya geleceği bildirilmişti. İletişim Başkanlığı kaynakları, görüşmenin birkaç gün içinde yapılacağı bilgisini verdi.

Dün TBMM’de basın toplantısı yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel’e de bu konuda bir soru soruldu.

CHP’li Yücel: Görüşülmesi mümkün olabilir

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmede Sinan Ateş konusunun gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine, Yücel, “Sayın Cumhurbaşkanının ziyareti, genel başkanımızla yapacakları görüşme, bir iade-i ziyaret. Genel başkanımızın, ziyaret etme konusundaki teklifi ve önerisi Sayın Cumhurbaşkanınca kabul gördü ve gündemli olarak bir araya geldiler. Belli konu başlıkları üzerinde görüşmeler yaptılar. Yarın ki görüşme bir iade-i ziyaret olacağı için, şunu görüşürler bunu görüşürler gibi bir yorum yapmak istemem; ama tabii ki bu görüşmelerin, ilişkinin, diyaloğun temel amaçlarından birisi ülkenin normalleşmesi, hukuk sisteminin, demokrasisinin yeniden olması gerektiği ölçüye ve ayara gelmesi. Dolayısıyla Türkiye toplumunu, siyasetini, gündemini bu kadar yakından ilgilendiren bir davanın da konuşulması ya da görüşülmesi mümkün olabilir” cevabını verdi.

Ayşe Ateş Davutoğlu ile de görüştü

Öte yandan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, 1 Temmuz’da başlayacak dava öncesinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti.

Davutoğlu, Ateş’in ziyaretine ilişkin fotoğrafları X hesabından yayımladı. Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Şehit Sinan Ateş’in çok kıymetli eşi Sayın Ayşe Ateş, bugün parti genel merkezimizde bizlere ziyarette bulundu. Daha önce söylediğimiz gibi, bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız ve katiller hak ettikleri cezayı alana dek hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. 1 Temmuz’da başlayacak olan davaya hukuk heyetimiz ile birlikte katılım sağlayarak, davayı her aşamasında en ince detayına kadar takip edeceğiz. Şehit Sinan Ateş’in ve çok değerli ailesinin hukuku bizlere emanettir.”

Sinan Ateş adım adım takip edildiğini anlatmış: Benimle görüşen bürokratları aradılarSinan Ateş adım adım takip edildiğini anlatmış: Benimle görüşen bürokratları aradılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.