Özel’den teğmenlerin ihracına tepki: İzah edilemez

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da yakasına Atatürk resmi takmayı reddedenlerle onlara tepki gösteren teğmenlerin tartışmasında iki taraftaki teğmenlerin de ihraç edilmesine CHP Lideri tepki gösterdi.

Siyaset 10 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye Tuzla Piyade Okulu’ndaki 10 Kasım krizini Ersin Eroğlu’nun 10Haber’deki haberleriyle öğrenmiş, konu Meclis’ten STK toplantılarına kadar birçok alanda gündeme gelmişti; çünkü haber aynı zamanda TSK’da FETÖ’den sonra bile cematçi örgütlenmelerin ne kadara güçlü olduğunu gösteriyordu.

Tuzla Piyade Okulu’nda bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmamasıyla başlayan olaylar sonucu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Disiplin Kurulu yedi teğmen hakkında ihraç kararı vermişti. Yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösteren teğmenlerin avukatları karardan sonra yazılı açıklama yaptı. 11 avukatın imzasını taşıyan açıklamada “Verilen cezalar bu yönüyle de kanunun tanıdığı sınırı aşan, ölçüsüz, genç müvekkillerimizin istikballerini önemsemeyen kararlar olmuştur” dendi.

Aynı cezanın verilmesini eleştirdi

Atatürk rozeti takmayanlara tepki gösteren teğmenlerin de ihraç edilmesine bir tepki de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu akşam X hesabında yaptığı paylaşımda, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da yakasına Atatürk resmi takmayı reddeden teğmenlerle tartışan diğer teğmenlerin de ordudan ihraç edilmesini eleştirdi. Özel, paylaşımında şunları kaydetti:

“Tuzla Piyade Okulu’nda bazı teğmenlerin Atatürk resmini takmayı reddetmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili verilen kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Atatürk’e saygısızlık yapanlarla buna tepki gösteren teğmenlere aynı cezayı vermenin gerekçesi asla izah edilemez.”

Emekli generalden 'teğmenler' tepkisi: Bu çocuklara kim sahip çıkacakEmekli generalden ‘teğmenler’ tepkisi: Bu çocuklara kim sahip çıkacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.