Özgür Özel DİSK yürüyüşüne katıldı: Adalet Bakanı Samast’a iyi hal veren raporu açıklasın   

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK'in "Gelirde Adalet Vergide Adalet" Yürüyüşü'ne destek verdi. Özel, Adalet Bakanı Tunç’a seslenip “Ogün Samast’a iyi hal veren komisyonun raporunu açıkla” dedi.

Siyaset 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) 13 Kasım’da İstanbul’dan başlattığı ‘Gelirde Adalet Vergide Adalet Yürüyüşü’ne destek verdi.

DİSK heyeti Ankara’ya ulaşırken Özgür Özel, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve işçilerle kol kola Ulus Meydanı’na yürüdü.

Burada konuşan Özel şunları söyledi: “Bu meydan Türkiye’de 20 milyonu temsil ediyor. Bu haksızlığa karşı itiraz eden DİSK’i ve bu mücadeleye destek veren herkesi saygıyla selamlıyorum. Türkiye’de vergilerin yüzde 67’si dolaylı vergiler olarak aldığımız ekmekten içtiğimiz sudan alınıyor. Yani bugün Türkiye’de yoksullardan, emeklilerden, emekçilerden alınıyor. Adaletsiz vergi düzenine itiraz ediyoruz. Alandaysa alanda, sokaktaysa sokakta, grevdeyse grevde, destek vermeye devam edeceğiz. Bu daha başlangıç, hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız.”

Özgür Özel’den Yargıtay’a ‘kriz taşeronu’ suçlamasıÖzgür Özel’den Yargıtay’a ‘kriz taşeronu’ suçlaması

“Hakkımız olanı alana kadar mücadele”

Özel’in ardından konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da  şöyle konuştu:

“Yaşadığımız bu tablo bir tesadüf değil. Bu ülkeyi işçiden, emekçiden, haktan kopmuş bir zihniyet yönetiyor. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çekin elinizi soframızdaki ekmeğimizden.”

DİSK’in yürüşünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın 16 yıl 10 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmesine ilişkin soruya Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek cevap verdi: “Ogün Samast’a iyi hal veren komisyonun raporunu açıkla.”

Ogün Samast’ın tahliyesiyle ilgili süreci hatırlayalım.

Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink 19 Ocak 2007’de gazete binası önünde o dönem 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitirdi. Cinayetin faili olduğu kısa sürede belirlenen Samast 20 Ocak 2007’de Samsun otogarında yakalandı. 24 Ocak 2007de tutuklanan Ogün Samast geçen şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi Cezaevi’nden Bolu F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. 16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Samast’ın iyi halinden dolayı koşullu salıverme kapsamında cezasının bir yıl önce dolduğu ve cezaevi yönetimi tarafından bu süreçte deneme aşamasında olduğu öğrenildi. Kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi hali olduğu gözlenen Samast’ın koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliyesine karar verildi.

Ogün Samast’ın 16 yılda çözülemeyen sırlarıOgün Samast’ın 16 yılda çözülemeyen sırları

“Akşener ile abla-kardeş ilişkisindeyiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel DİSK yürüyüşünden önce de Halk TV canlı yayınına katıldı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için hiç kimseye belediye başkanlığı sözü vermediğini belirten Özel “Vatandaşın gönlünde seçilince iyi yere gitmiş olanlar göreve devam edecek, kötüye gitmiş olanlar görevi devredecek” dedi. Özel İYİ Parti ile ittifak sorusuna da yanıt verdi.

Özel CHP’li belediyeleri bütünü itibarıyla başarılı bulup bulmadığına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“Birkaç örnek hariç, ki oralara da niye diye bakıyoruz, halk başarılı buluyor. Ekrem Başkanı, Mansur Başkanı inanılmaz başarılı buluyorlar. Yani mesela Ankara’da Mansur Başkanın alacağı oy oranı belki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Ankara’dan aldığımız en yüksek oy oranına ulaşacak, büyük bir rekor bekliyorum. İstanbul’da nefes nefese seçildiğimiz 31 Mart’tan çok ilerideyiz.”

Milletin gönlünde olanların listelerinde de olacağını belirten Özel “Benim gönlümden geçen 2023 bitmeden belediyelerimizin önemli miktarını açıklamakk. Yani 2024’te artık sahada çalışıyor olsunlar.”

Kendisine “İYİ Parti ile ittifak yapacak mısınız” şeklinde çok soru geldiğini dile getiren Özel, Meral Akşener ile abla kardeş ilişkisi içinde olduklarını anlattı. Akşener’in kendisini tebrik için aradığını belirten Özel şöyle dedi:

“Bence aramızda bundan sonra çok sağlıklı görüşmeler olabilir. Biz birbirine kaybettirmek değil, birbirine kazandırmak üzere bir ilişki kurarız. Ayrıca İYİ Parti de CHP de farklı siyasi partilerle farklı ilişkiler içinde olabilir, görüşebilirler. ‘Biz istiyoruz’ diye bir ittifak yapılmak zorunda değil. Öyle bir dayatma içinde olmayız. Ama son derece yapıcı yaklaşıyoruz meseleye ve ben bizden beklenen gibi Türkiye’ye kazandıracak, partilerimize kazandıracak ve iyi sonuçlar alacak bir müzakereyi yürütebileceğimizi, bunu da iyi ilişkiler üzerinde başlatabileceğimizi düşünüyorum.”

Özel bütün partilerle bayramlaşabilen tek parti olduklarına dikkati çekerek tüm partilerle diyaloglarının süreceğini bildirdi.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Hatay'da: CHP heyet oluşturacakÖzgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Hatay’da: CHP heyet oluşturacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.