Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na DEVA tepkisi: Utanırım

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partili ilçe başkanlarıyla görüşmesine ilişkin “Ümit duymam; duysam duysam utanç duyarım” dedi. DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceklerini bilmediklerini belirterek “Üzüldük ve şaşırdık” diye konuştu.

Siyaset 27 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da DEVA Partisi ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmenin yankıları sürüyor.

Görüşmeye ilişkin CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan art arda açıklamalar geldi.

‘Utanç duyarım’

Partisinin Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret eden Özgür Özel Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla görüşmesine ilişkin şunları söyledi:

“CHP gibi bir partinin genel başkanı geçmişte ittifak yaptığımız bir partinin aktif görevdeki ilçe başkanlarıyla gece yarısı ve bilinmez bir adreste görüşmeye gidiyor. Ve siyasetin ortasına bomba gibi düşüyor. O görüşmeyi organize edenlerden, DEVA Partili isimlerden birine CHP’nin elindeki bir belediyenin sözü veriliyor. Yani önümüzdeki süreçte benim Kurultay için, ortaya çıkan DEVA Partisi ziyaretinden elde edeceğim bir fayda, o sayede Kurultay’da işime yarayacak bir şey yok. Ümit duymam; duysam duysam utanç duyarım. Çünkü ben CHP’liyim. Ama burada görünen partinin siyaset yapma biçimini terk etmeyip aksine daha pervasızlaşıyor olmasıdır, sorun bu noktada. Bu parti böyle kötü yönetilmeye devam edilirse biz daha çok ağlayacağız. Kurultay salonunda bu partinin vicdanlı evlatlarına ‘elinizi vicdanınıza koyun’ diyeceğiz… Yeni, sosyal demokrat bir anlayış ile ortaya çıkacağız… CHP; mahcup ve mahkûm siyasetten, sokaktan korkan siyasetten, meydanları boş bırakan siyasetten kurtulup sokağı örgütleyen, meydanları dolduran, itiraz eden, ses yükselten bir siyasete önderlik etmek mecburiyetindedir.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kurultayda divan başkanı olması da sorulan Özgür Özel “Olumlu bakarız” dedi.

‘Üzüldük ve şaşırdık’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi ziyaretine ilişkin ilk kez konuştu. Babacan açıklamasında “İlçe başkanlarımızın bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceklerini bilmiyorduk. Salı günü saat 15:00 civarı öğrendim. İlk öğrendiğimizde üzüldük ve şaşırdık” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü 13 ilçe başkanı istifa etti, DEVA partisi köpürdüKılıçdaroğlu’nun görüştüğü 13 ilçe başkanı istifa etti, DEVA partisi köpürdü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.