Özgür Özel’den Karayalçın’a ziyaret: Sesimi bastırmak için bağıranlar gençlik değildi
CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sırasında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel de ifade için savcılığa çağrıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sırasında çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle soruşturması devam ediyor. Soruşturmada görüntülerde yer aldığı ileri sürülen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel ifadesi alınmak üzere savcılığa çağrıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı” şeklindeki paylaşım sonrasında paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleri ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti için resen soruşturma başlatmıştı.
Soruşturma kapsamında eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı basın danışmanı Can Poyraz 14 Mart 2024’te şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı ve CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Fatih Keleş ise 15 Mart’ta ifadesini vermişti. Binayı satan Ali Rıza Braka ve İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ise 18 Mart’ta, Braka’nın avukatı Gökhan Taşkapan da “beyan sahibi” sıfatıyla ifade vermişti. Öte yandan eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ifadeye çağrılanlar arasında.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı sosyal medyadan yaptığı açıklamada videonun eski tarihli olduğunu vurgulamış ve şu açıklamayı yapmıştı:
“Söz konusu görüntüler Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır. Evrakın düzenleme tarihi 9 Aralık 2019’dur. Güvenlik kamerası görüntüleri, her ne kadar 10 Aralık 2019’u gösterse de gerçek tarih evraktan da anlaşılacağı üzere 9 Aralık 2019’dur.
4,5 yıl sonra servis edilen görüntülerin amacı kuşkusuz Cumhuriyet Halk Partisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla ilgili olumsuz algı yaratma çabasıdır. Hele hele 4,5 yıl önceki olayı 4 Kasım 2023 tarihinde yapılan CHP Kurultayı ile ilişkilendirmek eşyanın tabiatına aykırıdır.”