‘Pudra şekerci’ olarak ünlenen Ayvatoğlu çakarlı araçla geziyor

Türkiye’nin 'pudra şekeri' skandalıyla tanıdığı Kürşat Ayvatoğlu, çakarlı lüks aracıyla gündem oldu.

Siyaset 30 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Eski AK Parti Genel Merkezi çalışanı Kürşat Ayvatoğlu, lüks bir araçta uyuşturucu kullanırken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerle çok konuşulmuştu. Tepki çeken görüntüler ardından tutuklanan ve araçtaki maddenin ‘pudra şekeri’ olduğunu iddia eden Ayvatoğlu, bu kez çakarlı aracıyla gündeme geldi.

Çakar taktırdığı yeni lüks aracıyla trafiğe çıkan Ayvatoğlu’nun aracının üzerine yaptırdığı Tayyip Erdoğan kaplaması da dikkat çekti.

Kürşat Ayvazoğlu, gündeme gelen mal varlığı ve aylık kazancıyla ilgili ‘araba alım-satımı yaparak’ para kazandığını iddia etmişti.

Usulsüz çakar lambaları taktırmanın 4 bin 62 Türk lirası idari para cezası bulunuyor. Aynı maddeden 1 yıl içinde 3 defa ceza alınırsa, araç 15 süresince trafikten men ediliyor.

‘Pudra şekeri’ hadisesi

2021 yılında lüks bir araçta uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada gündem olan AK Parti Genel Merkezi’nde büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu görüntülerin ardından gözaltına alınmıştı. Ayvatoğlu ilk açıklamasında görüntülerdeki maddenin uyuşturucu değil “pudra şekeri” olduğunu söylemişti.

Ayvatoğlu’nun sosyal medya hesabından “Siyasi büyüklere yakın olursam daha güçlü olurum düşüncesiyle AK Parti’de işe girdiğini” belirttiği bir açıklaması paylaşılmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, uyuşturucu temin etme suçlamasıyla gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu’nun genel merkezde çalıştığını, yakın ekibinin içinde çalışan biri olmadığını söylemişti. Dağ, “İfadelere bakılırsa kendi içlerindeki mesele, arkadaşları ile ilgili konu. Orada bir takım şantajlar elimizde görüntüler var gibi bir takım şeyler söylenmiş” demişti. Dağ, “10 senedir vekiliz. Benim danışmanım zaten belli. Genel merkeze gelince Özel Kalem Müdürüm de belli. Bu arkadaş yakın ekipte çalışan biri değil. Kastamonu Belediyesi’nde çalışan, babası yok. Bu anlamda genel merkezde çalışsın diye referans oldu Ar-Ge biriminde çalışan bir arkadaş. Devir teslim törenlerinde orada bulunması söz konusu oldu” diye konuşmuştu.

 

Ak Partili Ayvatoğlu: Partiyi üzmemek adına pudra şekerini söyledimAk Partili Ayvatoğlu: Partiyi üzmemek adına pudra şekerini söyledim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.