Reyhanlı Katliamı’nın 11’inci yıldönümünde Özel’den anma mesajı

Reyhanlı Katliamı'nın 11'inci yıldönümünde siyasetçiler yaşamını yitirenleri andı. CHP lideri Özel 'Yakın tarihimizin en acı katliamlarından biri' dedi.

Siyaset 12 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Özgür Özel.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 yılında PTT binası yakınlarında, biri 13.37’de; diğeri 13.40’ta iki bombalı saldırı düzenlendi. Katliamda 52 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Saldırı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin Ankara Gar Katliamı’ndan sonra en kanlı ikinci saldırısı olarak kayıtlara geçti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katliamın yıldönümünde ölenleri andı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel” Yakın tarihimizin en acı katliamlarından biri olan Reyhanlı saldırılarının 11’inci yıldönümünde; yaşamlarını yitiren 53 vatandaşımızı rahmetle anıyorum” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da yaşamını yitirenleri andı ve “Reyhanlı’da 11 yıl önce 53 yurttaşımızın yaşamını yitirmesine yol açan katliamın üzüntüsünü derinden yaşıyoruz. Yaşamını yitirenleri saygı ve minnetle anıyoruz. Katliamın üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen adil bir yargılanma yapılmadı. Tam tersi bu katliamı gerçekleştiren IŞİD zihniyeti iktidar tarafından kollandı, sırtı sıvazlandı. Failleri ve azmettiricileri net olan, tarihin asla unutmayacağı bu tarz katliamların hesabı mutlaka yargı önünde verilmelidir. İnsanlığa karşı işlenmiş böylesi katliamların takipçisi olacağız ve ortak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

İYİ Parti de resmi Twitter hesabından şöyle dedi:

“11 Mayıs 2013’te #Reyhanlı’da alçakça düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Diliyoruz ki ülkemizde böyle acılar bir daha asla yaşanmaz…”

Reyhanlı katliamı sanığı: Polise defalarca ihbarda bulundum, engellenmediReyhanlı katliamı sanığı: Polise defalarca ihbarda bulundum, engellenmedi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.