Saadet Partisi’ndeki adaylık yarışına bir isim daha girdi: Kamalak

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu görevini bırakacağını açıkladıktan sonra adaylık yarışı başladı. İki aday ortaya çıkınca haziranda yapılması beklenen kurultay ertelendi, tartışmalar bitmedi. Şimdi bir isim daha liderlik yarışına giriyor.

Siyaset 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mustafa Kamalak.

Genel başkanlığı bırakacağını açıklayan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun 30 Haziran’da yapılacağı duyurulan kurultaydan önce aday duyurulacaktı. Ancak beklendiği gibi olmadı ve parti sözcüsü Birol Aydın adaylığını açıkladı. Aydın’ın konuşmasında Karamollaoğlu’nun daha fazla yıpranmasını istemediklerini söyledi ve ‘adayım’ dedi. Aydın konuşmasını bitirdikten sonra “Lidere itaat şerefimizdir” sloganı atıldı. Bu Aydın’a bir tepkiydi ve nedeni de ilerleyen saatlerde anlaşıldı. Çünkü Karamollaoğlu başka bir partiliyi aday olarak duyurdu. Karamollaoğlu genel merkezin isteğinin Mustafa Arıkan olduğunu söyledi.

Aydın ve Karamollaoğlu arasında gerginlik olduğu yorumları yapıldı ama 10Haber’e konuşan Aydın böyle bir durum olmadığını söyledi. Herkes 30 Haziran’daki olağanüstü kurultayı beklerken Saadet Partisi’nden yeni bir hamle geldi ve kurultayın normal tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Bu açıklamadan sonra partideki tartışmalar basına yansımadı ama bir isim daha yarışa girdiğini duyurdu. Eski Genel Başkan Mustafa Kamalak da adaylığını açıkladı, aday belirleme sürecince hatalar yapıldığını söyledi. ”Delegelerimizden gelen talep doğrultusunda adayım. Aday belirleme sürecinde usule ilişkin birçok hata yapılmış ve yapılmaya devam edileceği anlaşılmıştır. Kongrelerin bütünleştirici olması beklenir, kırılmalara müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

76 yaşındaki Kamalak Necmettin Erbakan’ın ölümünden sonra Saadet Partisinin genel başkanı seçilmiş, 30 Ekim 2016’da Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi’nden sonra genel başkanlık görevini Temel Karamollaoğlu’na devretmişti.

Şimdi bir değişiklik daha yapılmazsa Saadet Partisi kasım ayında kurultay yapacak ve yeni liderini seçecek.

Saadet Partisi’nde adaylık yarışı: Aydın kendini, Karamollaoğlu Arıkan’ı duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.