Saadet Partisi’nin Bahçelievler adayına bıçaklı saldırı: Bir yaralı

Saadet Partisi'nin Bahçelievler adayı Yaşar Avcı ile diğer partililere esnaf ziyareti sırasında bıçaklı saldırıda bulunulduğu açıklandı. Olayı duyuran Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı yaralının durumunun iyi olduğunu belirtti.

Siyaset 24 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Saadet Partisi Bahçelievler İl Başkanı Yaşar Avcı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Bahçelievler Belediye Başkan adayı Yaşar Avcı ile seçim çalışmalarını sürdüren teşkilat mensuplarının bıçaklı saldırıya uğradığını açıkladı. olayla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın bazı siyasilerin yanlış tutumlarının seçmenin davranışlarını bu yönde etkilediğini söyledi.

Saadet Partisi İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise olayın 22 Mart günü esnaf ziyareti sırasında gerçekleşti belirtildi. “Saldırganlar, Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu’na, camiamıza ve teşkilat mensuplarımıza yönelik hakaret ve tehdit içerikli cümleler kurmuştur” denen açıklamada karışıklık çıkarılma çabasına karşın partililerin sağ duyulu davrandığını söylendi.

Bir üyelerinin yaralandığı da belirtilen açıklamada “Teşkilat mensubumuzun sağlık durumu gayet iyiyken saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve akşam üzeri gözaltına alınmışlardır. Şüpheliler hakkındaki soruşturma avukatlarımız tarafından titizlikle takip edilmektedir. Belediye Başkan Adayımız Yaşar Avcı Bey’e ve teşkilat mensuplarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dendi.

Saldırının ardından Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, teşkilat mensuplarıyla beraber Kocasinan Şehit Mehmet Aydın Polis Merkezi Amirliği önünde açıklamalarda bulundu. Aydın, ‘‘Bugün Bahçelievler ilçemizde İlçe Belediye Başkan adayımız ve arkadaşlar, seçim çalışması ve esnaf ziyareti esnasında, bir esnafa gidiyorlar. Orada uygunsuz sözlerle, küfürlerle muhatap oluyorlar. Dükkanı terk edip caddeye çıkınca da suçlu olan kişi, arkadan bıçakla saldırı yapıyor arkadaşlarımıza. Şükür ki ileri derecede bir durum yok. Suç duyurusunda bulunuldu, gerekli işlemler yapılacak. Savcılığa intikal etti. Tabi bu tip durumlar, seçim sathında hiç de arzu etmediğimiz hadiselerdir. Bir kısım siyasilerin yanlış tutumları, seçmenin tutum ve davranışlarını bu yönde etkiliyor. Biz arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Ama bu durumu da kabul etmediğimizi, kabul edemeyeceğimizi ifade ediyoruz’’ dedi.

CHP'nin Saadet Partisi formülü de reddedildi: Saruhanlı'dan aday çıkaramayacakCHP’nin Saadet Partisi formülü de reddedildi: Saruhanlı’dan aday çıkaramayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.