Saadet’ten DEVA’ya yanıt: İdris Bey doğru söylüyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Meclis’te Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ile grup kurma fikrinin ilk olarak Saadet Partisi tarafından reddedildiğini söyledi. Saadet Partisi doğruladı.

Siyaset 24 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçimlerden sonra TBMM’de ortak grup kurmak için çalışmalar yürüten Saadet ve Gelecek ve DEVA Partisi’nin yürüttüğü müzakereler sonrası DEVA Partisi, partinin kurumsal yapısına zarar vereceği gerekçesiyle bu çalışmalardan çekildiğini açıkladı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin de kurmak için ortaya atılan çatı parti formülüne ilk olarak Saadet Partisi’nin karşı çıktığını söyledi.

İdris Şahin’in bu sözlerine cevap veren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “İdris Bey’in söylediği doğrudur. Biz çatı parti formülünü doğru bulmadık. Tabii her parti kendi yetkili kurullarında değerlendirdi ve karar verdi. Biz Saadet Partisi çatısı altında grup kurulmasının daha uygun olacağı görüşündeyiz. Çünkü hem tarihsel geçmiş hem de teşkilat yaygınlığı bakımından en uygun parti Saadet Partisi olarak görüyoruz. Tabii ki bu bizim görüşümüz. Şimdi Gelecek Partisi ile Meclis’te grup kurma konusunda müzakerelerimiz devam edecek” dedi.

Davutoğlu: Yeter ki birleşelim

Öte yandan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin TBMM’de ortak grup oluşturma çalışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel başkanın kim olacağının tali bir konu olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Herkes kendi köşesine çekilirse milletin ümidi kırılır. Sayın Babacan, bu aşamada birleşme değil de grup kurmanın daha uygun olacağını söyledi. Buna da saygı duyarım. En organik birleşmeden en esnek formüle kadar biz hazırız. Yeter ki toparlayalım” dedi.

DEVA, Gelecek ve Saadet, çatı partisi kurma hazırlığındaDEVA, Gelecek ve Saadet, çatı partisi kurma hazırlığında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.