Sarıyar CHP il başkanlığına adaylığını açıkladı: Burası İmamoğlu’nun da Kılıçdaroğlu’nun da partisi değil

CHP İstanbul İl başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim Selçuk Sarıyar oldu. Selçuk Sarıyar 'Burası İmamoğlu'nun partisi de değil, Kılıçdaroğlu'nun partisi de değil. Burası CHP' dedi.

Siyaset 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP’de genel kurultay öncesi en önemli il İstanbul. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da ilk kurultayı tarihi açıklanacak. İl başkanlığına ilk adaylığını açıklayan isim ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Selçuk Sarıyar oldu. 10Haber’e konuşan Selçuk Sarıyar il başkanlığına adaylığını açıklayacağı tarihle ilgili planlama yaptığını yakında açıklayacaklarını söyledi.

‘CHP örgütü halkın kendisi’

Kamuoyu araştırmalarında Kemal Kılıçdaroğlu’nu başarısız bulanların oranı yüzde 93’e ulaştı. Toplumda büyük bir tepki var. Kılıçdaroğlu değişmeden nasıl bir değişim olacak” sorusuna Sarıyar şöyle cevap verdi:”Bizde siyaset yapanların ağırbaşlı davranması gerekiyor. Her seçim sonrası yeni bir yola giriliyor. Şimdi CHP’de kongreler sürecinde bu yapılıyor. Bu partinin örgütü de
halktan kopuk değil. CHP’nin örgütü halkın bizzat kendisi. CHP İstanbul’da 100 binden fazla üye kongre sürecinde gelip oy kullanıyor ve partinin yeni rotasıyla ilgili tabanda bir yenilenme yaratıyor. Biz bu partide gerçek değişimi temsil ediyoruz. Kongreler sonrası İstanbul’da birçok ilçede başka seçilen arkadaşların yaş ortalaması 30-35’lerde. Hepsi gençlikten gelmiş. Ve önemlisi partide bir fikir birliği yaratmak için çalışıyoruz.”

Sarıyar: Ben rest çekmedim

Habertürk’teki programda “İYİ Parti olmadan İBB’yi alırız” sözlerine İYİ Parti tarafından gelen tepkilere de değinen Selçuk Sarıyar, “Ben orada bir rest çekmedim . Burada belli hesaplar böyle bir algı yaratmaya çalışıyor. 2019 yılında CHP ve İYİ Parti’nin yaptığı ittifakın getirdiği başarıyı gördük.  Yerel seçimde, mayıs ayındaki seçim gibi ittifak yapsak İstanbul’da büyükşehir dışında 20 ilçeyi kazanıyoruz diye yayında söyledim. Şu şartlarda bir ittifak zorunluluğu var. Ama İYİ Parti 81 ilde aday çıkaracağını söylüyor. Biz sonuçta CHP’liyiz. Tabii ki ittifak kurulursa iyi olur. Ancak İttifak kurulmuyorsa CHP aday çıkarmayacak mı? Ayrıca ben sonunda liderlerin ittifak için bir araya geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Selçuk Sarıyar, “CHP’de yaşanan gruplaşmada kendisinizi hangi tarafa yakın buluyorsunuz” sorusuna  “Burası Ekrem İmamoğlu’nun partisi de değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisi de değil. Burası Cumhuriyet Halk Partisi. Ben bizzet CHP’nin merkezindeyim” diye yanıt verdi.

İmamoğlu’nun İstanbul’da seçilme şansı zaten çok düşükİmamoğlu’nun İstanbul’da seçilme şansı zaten çok düşük

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.