Bakan Yanık seçim otobüsünden çıkan AFAD kolilerini kamu kaynağı saymadı

AK Parti’nin Osmaniye adayı olan Bakan Derya Yanık’ın seçim otobüsünde AFAD kolileri görüntülendi. Kamu kaynaklarının seçim için kullanılmasına tepki yağdı. Bakan Yanık ise yaptığı açıklamayla olayı doğruladı, “Yardım amaçlı araçla taşındı, kamu kaynaklarını kullandığımız iddiası mesnetsizdir” dedi.

Siyaset 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 17 gün kaldı. Seçimlere giderken tartışma konularından biri de Cumhur İttifakı’nın devlet imkanlarını seçim çalışmalarında kullandığı iddiaları oldu. Muhalefet neredeyse tamamı milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesi gerektiğini savundu ama YSK aksi yönde karar verdi. Ardından peş peşe Bakanlık binalarından seçim buluşması fotoğrafları geldi. TRT’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde gösterdiği PKK’lıların videosunu canlı yayınlaması da kamuoyunda tepki aldı. Seçim Güvenliği Platformu da 20 Nisan’da yayınladığı açıklama ile kamu kaynaklarıyla 14 günde 15 açılış yapıldığını tespit etti. Siyasi partilere de adil bir seçim koşullarının oluşturulması için çağrı yaptı.

17 bakanın milletvekili adaylığı tartışma başlattı: İstifa gerekli mi değil mi?17 bakanın milletvekili adaylığı tartışma başlattı: İstifa gerekli mi değil mi?

Son olarak CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) yardım kolilerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın seçim otobüsünden çıktığına ilişkin bir video yayınladı. Cumhuriyet Gazetesi de otobüsün içindeki kolilerin fotoğraflarını manşetine taşıdı.

Yayınlanan videoda Bakan Yanık’ın seçim otobüsünde yardım kolileri görünüyor. Videoyu Twitter’dan paylaşan CHP’li Taşçıer, Yanık’tan açıklama istedi.

Taşçıer’in paylaşımı şöyle: “Derya hanım açıklayabilecek misiniz?  Milletin vergileriyle, bağışlarıyla alınan malzemeleri şahsi adaylığınız için parti aracından dağıtmak da ne? AFAD kolilerinin seçim aracında ne işi var? Devlet’in uçakları, araçları, tüm imkanlarını seferber ettiniz daha yetmedi mi?”

Bakan Yanık’tan ‘yardım amaçlı’ açıklaması

AK Parti’nin Osmaniye adayı olan Bakan Derya Yanık, yaptığı açıklamayla AFAD kolilerinden haberdar olmadığını söyledi. Yanık, görüntüleri izledikten sonra konuyu araştırdıklarını söyledi ve “AFAD’dan gıda desteği alan depremzede vatandaşların talebini karşılamak ve yardım amacıyla AFAD’dan alınan kolilerin araçla taşındığı bilgisi alınmıştır” dedi.

“Bu görüntüler referans gösterilerek kamu kaynaklarını kullandığımız iddiası haksız ve mesnetsizdir” diyen Yanık, “Bu türden olayları fırsat bilip kendilerine istismar malzemesi çıkartmaya çalışanlar da şunu iyi bilsin ki bugüne kadar bu necip milletin tek bir helal kuruşuna halel getirmedim, getirilmesine de müsaade etmem” diye konuştu.

Bakan Yanık’tan Menzil yorumu: Ailelerin kararına karışamayızBakan Yanık’tan Menzil yorumu: Ailelerin kararına karışamayız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.