Seçime kısa süre kala Erbakan Menzil şeyhini ziyaret etti

YRP lideri Fatih Erbakan yerel seçimlere kısa bir süre kala Menzil cemaatinin Adıyaman kolunun şeyhi olarak bilinen Muhammed Saki Erol'u ziyaret etti. Ziyaret partinin resmi sosyal medya hesabından duyuruldu.

Siyaset 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fatih Erbakan, Muhammet Saki Erol ile birlikte.

Türkiye’nin en çok konuşulan cemaatlerden biri olan Menzil son olarak genel seçimlerde AK Parti’yi destekleyeceklerini açıklamasıyla konuşulmuştu. Söz konusu açıklamada “Net hedeflerin hızlıca ve kararlılıkla hayata geçirilebilmesi adına geçtiğimiz kritik dönemin tecrübesini önemsiyoruz. Bu vesileyle hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekili Genel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı’nı destekliyoruz” demişlerdi.

Yerel seçimler yaklaşırken Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan da Menzil cemaatinin merkezini ziyaret etti. Ziyarete ilişkin fotoğraflar partinin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Partinin açıklamasında “Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Adıyaman’ın Menzil köyünde Seyyid Muhammed Saki Hazretlerini ziyaret etti” dendi. Muhammed Saki Erol Menzil cemaatinin Adıyaman kolunun şeyhi olarak biliniyor.

https://twitter.com/rprefahpartisi/status/1764980139366948940

YRP genel seçimlerin aksine yerel seçimlerde seçime tek başına girme kararı aldı. Bu karardan önce AK Parti’yle görüşmelerini sürdüren YRP, seçime tek girme kararını aldıklarını duyururken AK Parti’yi ‘adaletsiz davranmakla’ suçlamıştı. Erbakan “İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık. Madem İstanbul ve Ankara’nın CHP zihniyetinden kurtarılmasını istiyoruz, o zaman muhataplarımızdan da bu yaklaşımı görmemiz lazımdı” demişti.

YRP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Altınöz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Suat Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cemal Arıkan oldu. Adayları açıklayan Erbakan aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında rant belediyeciliğini eleştirmiş ve LGBTİ’leri hedef almıştı. Erbakan “Rant belediyeciliği demek israfa bulaşmış belediyecilik demektir” diyen Erbakan, festival ve kutlama gibi etkinliklere de tepkiliydi ‘iş değil, laf üretmek’ dedi. Bununla birlikte Erbakan’ın hedefinde LGBTİ’ler de vardı. “Belediyenin imkanlarıyla LGBT etkinliklerine destek olmak ve nesillerin ifsadına vesile olmak demektir” diye konuşmuştu ve bu festivallerin ibadethanelerin yanı başında düzenlendiğini, ‘içkinin de su gibi aktığını’ söylemişti.

YRP üç büyükşehirdeki adayını duyurdu: Erbakan’ın hedefinde LGBTİ’ler vardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.