Simit Sarayı’nın sahibinin jetiyle hacca gittiği ileri sürülen Varank sessiz

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile iki iş insanı ve bir bürokratın Simit Sarayı'nın sahibine ait özel jetle Mekke'ye hac ziyaretine gittiği ileri sürüldü. Varank'tan henüz yalanlama gelmedi.

Siyaset 23 Haziran 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘hac vizesi’ almadan Mekke’ye gidenleri Suudi Arabistan makamlarına şikayet etmesiyle ilgili tartışmalar sürerken AK Partili olan ve onlara yakınlıklarıyla bilinen dört ismin özel uçakla hacca gittikleri öne sürüldü. Kendisiyle ilgili haberleri anında yalanlamasıyla bilinen Mustafa Varank’tan henüz bir açıklama gelmedi.

Sözcü’deki iddiaya göre bu kişiler halen AK Parti Bursa Milletvekili olan eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, akrabası – iş insanı İslam Cevahir, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keskin ile Simit Sarayı’nın patronu Abdullah Kavukcu.

Mekke’ye gidip geldikleri özel uçağın da Kavukcu’ya ait olduğu ifade edildi.

‘12.5 milyon doları gözden çıkardı’ deniyordu

Söz konusu aracın 10 kişiye kadar yolcu kapasitesi var. Altı buçuk saat havada kalabiliyor ve 5 bin 541 kilometre uçabiliyor.

Bu uçakla ilgili olarak İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır kameralar karşısında şunları söylemişti: “500 milyon dolar borcu olan ve devletten 20 milyon dolar teşvik alan bu iş adamı 15 milyon dolara uçak satın alıp teşviği yiyor, lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Şimdi yükünü millet sırtlayacak. Öyle yağma yok.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.