Sinan Ateş’in ailesi Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etti: ‘Hala tehdit ediyorlar’

Sinan Ateş'in ailesi beş gün süren ilk duruşmanın ardından CHP lideri Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Anne Saniye Ateş "Benim torunlarım kapıya çıkamıyor. Hala benim yavrularımı tehdit ediyorlar" dedi.

Siyaset 8 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in Aralık 2022’de Ankara’da sokak ortasında öldürülmesine ilişkin yargılama resmen başladı.

İlk duruşmanın beş celsesi geçen hafta görüldü. Mahkeme heyeti 22 sanıktan 10’u için tahliye kararı verdi. Duruşma savcılık mütalaası için 19 Temmuz’a ertelendi. Bu gelişme gündemdeki yerini korurken Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş CHP lideri Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile bir araya geldi.

CHP’deki görüşme 35 dakika sürdü. Özel’in davaya ilişkin bilgi aldığı ve destek olmaya devam edeceğini ifade ettiği öğrenildi.

‘Üstünü kapatmaya çalışıyorlar’

Görüşme sonrası gözyaşları içinde açıklama yapan Saniye Ateş “Üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Bir ekmek çalan çocuğu yedi yıl yatırdılar, bunu adi bir davaya çevirmeye çalışıyorlar. Benim torunlarım kapıya çıkamıyor. Hala benim yavrularımı tehdit ediyorlar. Ne diyeyim oğul, ne diyeyim? İşte bana da bu yaştan sonra bu düştü” dedi.

‘Tepkimiz siyasi değil, çok daha ötesinde’

Ateş ailesi İYİ Parti’ye yönelik ziyaretindeyse hukuki sürecin sulandırılmasına dönük kaygılarını iletti. Davanın takipçisi olacaklarını belirten Dervişoğlu dosyanın er ya da geç her yönüyle aydınlatılacağına olan inancını paylaştı.

Dervişoğlu “Sinan Ateş benim mevkidaşımdır. Bu nedenle bizim tepkimiz siyasi değil, çok daha ötesindedir” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.