Soylu Gazi Mahallesi’nde: ‘Nasıl CHP bu? PKK’yla iç içe girmişsiniz’

İçişleri Bakanı Soylu, Gazi Mahallesi'ndeki seçim çalışmasında protesto edildi. Soylu, "Nasıl CHP bu? PKK'yla iç içe girmişsiniz" dedi.

Siyaset 26 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta İstanbul 2. Bölge’den milletvekili seçildi. Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı görevine de devam eden Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs’taki ikinci tur seçiminde kazanması için çalışmalara devam ediyor. Dün ise İstanbul’daki Gazi Mahallesi’ne giden Soylu, burada ‘hak, hukuk, adalet’ sloganıyla protesto edilince halka tepki gösterdi.

Gazi Mahallesi'nde Süleyman Soylu'yu protesto eden yurttaşlar gözaltına aldındı.

Gazi Mahallesi’nde Süleyman Soylu’yu protesto eden yurttaşlar gözaltına aldındı.

Aracın içinden mikrofonla dışarıdakilere seslenen Soylu, “Nasıl CHP bu? PKK’yla iç içe girmişsiniz. Hayırlı günler, hayırlı günler diliyoruz. Demokrasi tabiriniz bu kadar. Ohh, ohh” dedi. Halk ise bu sözler üzerine seçim aracının etrafında Soylu’yu yuhaladı. Polis ekipleri ise Soylu’yu protesto edenleri gözaltına aldı. Gazi Mahallesi’nde vatandaşların gözaltına alınma anları kameralara da yansıdı, sosyal medyada çok fazla sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Soylu ise bu alandan çıktıktan sonra esnafları ziyaret etti ve Gazi Mahallesi’nden ayrıldı.

Soylu hedef almıştı, Oy ve Ötesi gözlemci başvurusunu katladıSoylu hedef almıştı, Oy ve Ötesi gözlemci başvurusunu katladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.