Soylu hedef almıştı, Oy ve Ötesi gözlemci başvurusunu katladı

İçişleri Bakanı Soylu'nun hedef aldığı Oy ve Ötesi, müşahit başvurusunun ilk tura göre ciddi şekilde artış gösterdiğini açıkladı.

Siyaset 23 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Oy ve Ötesi, seçime günler kala gözlemci başvurusunda ciddi artış olduğunu söyledi.

Türkiye’nin aylardır tek odağı olan 14 Mayıs seçimlerinden sonuç çıkmadı. İkinci tura kalan seçimlerin tarihi ise 28 Mayıs. Bu süreçte siyasiler yeniden sert mesajlar veriyor ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedefinde Oy ve Ötesi vardı. Oy ve Ötesi, seçim dönemlerinde kurduğu gözlemci ağıyla, sandıkları korumaya yönelik hareketi örgütleyen bir dernek. Dernek resmi internet sayfasında misyonunu “Türkiye’de katılımcı demokrasi anlayışının yerleşmesine yönelik projeler yapmak ve bunu yaparken toplumun farklı kesimlerinden, farklı inanç ve görüşlere sahip kişileri bir araya getirerek, tek bir amaç uğruna çalışılmasını sağlamak” sözleriyle açıklıyor.

Soylu ise bu derneğin oluşturduğu ağın sandıklarda görevli olmasından rahatsız. Bu rahatsızlığını da Soylu, “Sandıklarda siyasi partilerin birer temsilcileri ve müşahitleri olabilir. Oy ve Ötesi diye bir dernek orada olamaz. Bu kadar açık ve net. Oraya giriyorlar ve orayı terörize ediyorlar, baskı kurmaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmemek lazım” sözleriyle dile getirdi. Ayrıca Soylu, Oy ve Ötesi’nin ‘Gezici’ olmakla nitelendirdi ve “Siz seçimi karıştırmak için oradasınız” suçlamasında bulundu.

Ancak Oy ve Ötesi’ne yapılan gözlemci başvurusu 14 Mayıs’taki başvuruları katladı. Diken’e bilgi veren kaynaklar, 14 Mayıs’ta ülke genelinde 70 bin kişinin sandık başında gönüllü olmak için başvurduğunu, ikinci tur içinse yapılan başvuruların sayısının da 210 bine ulaştığını söyledi.

Soylu’nın ‘dış güçler listesine’ Oy ve Ötesi de eklendiSoylu’nın ‘dış güçler listesine’ Oy ve Ötesi de eklendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.