Soylu’ya göre bu bir intikam: 15 Temmuz’da Soylu ile TRT’ye giden Kaplan’a yaka paça gözaltı

Ankara’daki yeraltı dünyasının bilinen ismi ve 15 Temmuz’da eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TRT binası önündeki silahlı fotoğraflarıyla gündeme gelen Ayhan Bora Kaplan, yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

Siyaset 9 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Ankara’da ‘Kaplan’ grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz gecesi eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ellerinde kalaşnikof tüfek ve tabancalarla TRT önünde verdikleri pozla gündeme gelen çete lideri Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı.

T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre operasyon kapsamında Kaplan’ın adamları A.K ve O.S de şehir dışına çıkmak üzereyken Polatlı çıkışında gözaltına alındı. Kaplan’ın avukatı G.Ü’nün de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenilirken, kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli adamının ise firari durumda olduğu ifade edildi. İşkence şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan Kaplan’ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin Euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile 2 adet ruhsatlı tabanca ele geçirildi.

Ayrıca Kaplan’ın ofisinde yapılan aramada da kasa içerisinde bin 150 gram altın, 31 bin 650 Euro, 16 bin dolar ve 33 bin 310 TL bulundu.

Gözaltına alınan çete lideri Ayhan Bora Kaplan.

Soylu: İftiradan, itibar suikastinden beslenenler paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar

Eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, ‘Soylu’ya yakın çete lideri Kaplan gözaltına alındı’ başlıklı haberlerle ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Operasyon çocukları devrede… Görev yaptığımız dönem boyunca iftiradan, itibar suikastinden beslenenler paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar. Aynı “medya“, aynı “kaynaklar“… Bu istikrarlı iftira düşkünleri için suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Polislerden ‘Soylu usulü’ gözaltı

T24’ün yayınladığı görüntülerde, polis ekiplerinin çete lideri Kaplan’ı gözaltına almak için kelepçe takarken videoyu uzun uzun çektikleri gözüküyor. Kaplan ve polis memurları arasındaki konuşmalar da net şekilde duyuluyor.

Soylu’nun, aynı ‘medya’ aynı ‘kaynaklar’ olarak adlandırmasına ve “İntikam süreci yönetiyorlar” dediği noktaya bir hatırlatma yapılabilir.

Yıl 2022. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, devletin verilerinin bilgisayar korsanları tarafından çalındığına dair bilgiler, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile paylaştı.

Soylu, “Devleti çocuk oyuncağı mı sanıyorsunuz? Hakkında soruşturma başlattık” diyerek Haskoloğlu’nu engelledi. Aynı gün gözaltına alınan Haskoloğlu, cezaevine girdiği sırada kendisini götüren polislerin telefonunun çaldığını ve görüşmeden sonra kendisini tekrar cezaevi kapısına götürüp, içeri girerken video çekildiğini o dönem CHP Grup Başkanvekili olan Özgür Özel’e anlatmıştı.

Benzer tarzda bir videonun Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen bir gruba yapılan operasyonda çekilmiş olması, ‘intikam’ tartışmalarının sadece bağımsız gazetecilerle Soylu arasında yaşanmadığını gösteriyor olabilir.

Ayhan Bora Kaplan kimdir?

Ankara’nın yeraltı dünyasında bir mafya lideri olduğu iddia edilen Kaplan, 1971 yılında Erzurum’da doğdu. Gençlik yılları Ankara Yenidoğan’da geçti.

İlk olarak 1994 yılında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan cezaevine girdi. 2000’li yıllarda Ankara’nın gece hayatına hâkim oldu ve birçok mekânın sahibi veya ortağı oldu.

Ak Parti’li Külünk ile Erdoğan’ın yeni atadığı YÖK üyesi arasında FETÖ atışmasıAk Parti’li Külünk ile Erdoğan’ın yeni atadığı YÖK üyesi arasında FETÖ atışması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.