Tunceli Belediye Başkanı Konak’a terör soruşturması

Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak hakkında terör soruşturması başlatıldı. Yerel seçim sürecindeki konuşmalarından dolayı hakkında soruşturma başlatılan Konak ifade verdi.

Siyaset 13 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak.

Tunceli Belediye Başkanı DEM Parti’li Cevdet Konak hakkında ‘Terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. İfadeye çağrılan Konak’a 31 Mart’taki yerel seçim öncesi yaptığı bazı konuşmalar nedeniyle soruşturma açıldığı bildirildi. DEM Parti’den henüz konuyla ilgili açıklama gelmedi.

Tunceli Belediyesi 2019 yılındaki seçimde SMF ve TKP’nin ortak adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun yönetimine geçmişti. Kayyum yönetiminden Maçoğlu’na geçen belediye 31 Mart’taki yerel seçimlerle birlikte artık DEM Parti’nin yönetimde. Cevdet Konak yüzde 40.22 oyla belediye başkanı seçilirken ikinci sırada CHP’nin adayı Ali Mustafa Çelik vardı. O da yüzde 33.33 oranında oy almıştı.

Kentin diğer ilçeleri Mazgirt, Nazımiye, Ovacık ve Pülümür’ü CHP kazanırken Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde AK Parti seçildi. Hozat Belediyesi de Sol Parti’ye geçti.

2016 yılında Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner tutuklanan Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul’un yerine görevlendirilmişti. Mehmet Ali Bul bu tutuklamadan 8 yıl sonra tahliye olmuştu.

Tunceli’de İliç için yürüdüler: Tüm sorumlular yargılansınTunceli’de İliç için yürüdüler: Tüm sorumlular yargılansın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.