Valilik Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ifadeye çağırdı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal Iraklı bir kişiye evrakları tamam olmasına rağmen ruhsat vermediği iddiasıyla valilik tarafından ifadeye çağrıldı.

Siyaset 6 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Afyonkarahisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal

Afyonkarahisar Valiliği Irak uyruklu bir kişiye evrakları tamam olmasına rağmen ruhsat vermediği gerekçesiyle Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ifadesini istedi.

Konuya ilişkin Köksal’a ulaşan dilekçede Irak uyruklu Moussa G’nin spor salonu açma talebiyle belediyeye başvurduğu, gerekli evrakları teslim ettiği, ancak evrak teslimine ilişkin kendisine ‘alındı belgesi’ verilmediği belirtildi.

Moussa G’nin uzun süre bekletildiği aktarılan dilekçede müştekiye “İstersen ağzınla kuş tut yine de bu dükkan açılmayacak. Burcu hanım söz verdi, sözünü tutacak” dendiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu, 'Burcu Köksal' iddiasına sert çıktı: Alçak bir iftiraKılıçdaroğlu, ‘Burcu Köksal’ iddiasına sert çıktı: Alçak bir iftira

Valilik söz konusu iddia nedeniyle Köksal’ın yazılı ifadesini istedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Köksal kişinin belediyeye bir ruhsat müracaatı olmadığını söyledi. Halk TV yayınında konuşan Köksal belediyeye yabancı uyruklu değil sadece bir Türk vatandaşının ruhsat için başvuruda bulunduğunu, aykırılık nedeniyle bu kişiye ruhsat verilmediğini bildirdi. Köksal ifadesinin istenmesine gerekçe gösterilen Moussa G’nin ise belediyeye bir ruhsat müracaatında bulunmadığını söyledi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Afyonkarahisar’ın yeni belediye başkanı seçilen CHP’li Burcu Köksal kentte iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan Suriyelilere ait dükkanları kendi eliyle mühürlemişti. Köksal göçmenlerin nikah ücretini de 10 bin TL’ye çıkarmıştı. Köksal’ın seçimden önce yaptığı “Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” açıklaması da partisinden ve kamuoyundan tepki almıştı.

Özgür Özel 'sürçülisan' demişti: Burcu Köksal 'DEM Parti' sözlerinin arkasındaÖzgür Özel ‘sürçülisan’ demişti: Burcu Köksal ‘DEM Parti’ sözlerinin arkasında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.