Yargıtay HEDEP’i kabul etmedi

Yargıtay Yeşil Sol Parti'nin yeni ismi olan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin kısaltması HEDEP'i kabul etmedi. Parti 15 Ekim'de kongrede ismini değiştirmişti.

Siyaset 23 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Hakkında kapatma davası olan HDP, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti çatısı altında girdi. 15 Ekim’de ise Yeşil Sol Parti Olağanüstü Kongre’ye gitti ve adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirdi. Partinin eş genel başkanları ise Tülay Hatimoğulları Oruç ile Tuncer Bakırhan oldu. Ancak Yargıtay HEDEP ismini kabul etmedi.

Parti isminin kısaltması olan HEDEP’in daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’ni (HADEP) andırdığı gerekçesiyle reddeden Yargıtay, bu benzerliğin Siyasi Partiler Yasası’na aykırı olduğunu savundu. Yargıtay tarafından HEDEP’e gönderilen yazıda kısaltmanın değiştirilmesi istendi. HEDEP’in masasında kısaltmayı değiştirmek ya da itiraz etmek var. Karar alındıktan sonra HEDEP kamuoyuna açıklama yapacak

Yeşil Sol Parti’nin 28. Dönem Milletvekili Seçimleri sonucunda oy oranı 8.80 olarak belirlendi. Partinin Meclis’teki sandalye sayısı ise 62 oldu.

Bir anayasa çağrısı da HEDEP'tenBir anayasa çağrısı da HEDEP’ten

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.