Yavaş AK Parti’den ‘teklif gitti’ iddiasını yalanladı

Mansur Yavaş'a AK Parti'den teklif gittiği iddiası kulisleri hareketlendirmişti. Fatih Altaylı'ya konuşan Yavaş bunun yıllarca olduğunu bir daha da böyle bir konunun açılmadığını söyledi.

Siyaset 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlere kısa süre kala partiler hazırlıklarını hızlandırdı. Basın adaylıklar açıklandıkça hareketleniyor, kulis bilgileri netleştirmeye çalışıyor. Sözcü TV’de konuşan Deniz Zeyrek de AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ‘transfer’ etmek istediğini ama Yavaş’ın reddettiğini söylemişti. Arka kapıdan götürülen bir teklif olduğunu da sözlerine eklemişti. Yavaş bu konudaki sessizliğini Fatih Altaylı’ya bozdu.

“Yeni bir şey yok. AKP’nin bana yaptığı teklifi siz zaten 2018 yılında yazmıştınız. Bir daha böyle bir teklif gelmedi” diyen Yavaş olayın yeni yaşanmadığını belirtti. Altaylı yazısında olayı şöyle açıkladı:

“Yani Deniz Zeyrek’in bahsettiği olay 6 yıl önce olmuş ve benim de kaleme aldığım bir olaydı.  Televizyon programımda bazı AKP’lilerin Mansur Yavaş’a ulaşarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olması için teklif götürdüğünün Ankara’da konuşulduğunu söylemiştim. Bunun üzerine Mansur Başkan arayarak bilgi vermişti. Teklif doğruydu. Yavaş’ın anlatımıyla olay şöyle gelişmişti:

‘Gerçek durum şudur. Bazı AK Partililer, benim aday olmam konusunda istekli olup yoklama yaptılar. Ben de uygun bir dille ‘Belki makam sahibi olurum ama itibarımı kaybederim’ diyerek teşekkür ettim. Bu konudaki mesaj ve benim yanıtım kayıtlıdır.’ AKP Mansur Yavaş’tan alacağı yanıtı 6 yıl önce aldığı için yeni bir teklif söz konusu değil anlayacağınız.”

CHP'nin adayı Beşikçioğlu'ndan Mansur Yavaş yanıtı: Angara'ya çok şeyler yapacağızCHP’nin adayı Beşikçioğlu’ndan Mansur Yavaş yanıtı: Angara’ya çok şeyler yapacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.