Yeşil Sol Parti mitingdeki Türk bayraklı vatandaşlar: Bayrağımı da seviyorum, partimi de

Yeşil Sol Parti mitingine Türk bayrağıyla gelen vatandaşlar 10Haber'e konuştu: Bayrağımı da seviyorum, partimi de!

Siyaset 13 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Yeşil Sol Parti İstanbul Yenikapı Meydanı’nda milletvekili adaylarını tanıttığı mitingini yaptı. Mitinge vatandaşlardan bazılarının Türk bayraklarıyla gelmesi dikkat çekti.

Türk bayraklarıyla alana gelenlerden birisi 25 yaşındaki Emral’dı. Emral, alana Türk bayrağıyla gelmesini “Ben bayrağımı da, partimi de seviyorum. Bu ikisinin yan yan olması bir sorun yaratmıyor” sözleriyle anlattı.

 

Diyarbakırlı Emral 25 yaşında.

Kızıyla geldi 

Alana Türk bayrağı ile gelen bir diğer isim ise Emine Hanımdı. Ev hanımı Emine Hanım ve 12 yaşındaki kızı Eylül Türk bayrağı ve Yeşil Sol Parti flamasıyla gelmişti.  Kızı Eylül’ün üzerindeki Selahattin Demirtaş tişörtünü polisin çıkarmak isteğini  vurgulayan Emine Hanım, “Selahattin Demirtaş ne yaptı size. Önce gidin Erzurum’da İmamoğlu’nu taşlayanları durdurun. Onları izlediler. 12 yaşındaki kızımın üzerindeki Demirtaş tişörtünden rahatsız oldular” dedi.

Selahattin Demirtaş tişörtlü Eylül ve annesi.

Emine Hanım aslen Vanlı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bu bayrak hepimizin, bir gruba ait değil. Bizim de dedelerimiz Çanakkale’de şehit oldu. Ben niye Türk bayrağını düşman göreyim ki! Türk bayraklı başörtümde vardı. Onu takıp gelecektim ama bulamadım. Ortak değerlerimiz bizim için önemli onları ayrıştırmamalıyız. Ben Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğim diye Türk bayrağına düşman mı olacağım. Böyle bir zorunluluk mu var. Bu tarz düşünenler en büyük bölücü.”

Yeşil Sol Parti: Sanatçı, diliyle, sanatıyla, eylemiyle özgür kalacakYeşil Sol Parti: Sanatçı, diliyle, sanatıyla, eylemiyle özgür kalacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.