Yeniden Refah kadın aday gösterdi bu kez kendi mahallesinden dayak yedi

Önceki seçimde kadın adaylarını dışlamasıyla gündeme gelen YRP yine aynı tartışmanın odağında. Bu kez de Karaman adayı Durdu Elif Çeliktaş’ın başörtülü olmaması bazı partililerin tepkisini çekti ve sosyal medyada ağır yorumlar yapıldı.

Siyaset 10 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

31 Mart 2024 yerel seçimlere sayılı günler kala partiler adaylarını açıklama devam ediyor. Yeniden Refah Partisi’nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 70 il, ilçe ve belde belediye başkan adayı daha belirlendi.

Partiden yapılan açıklamada Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla genel merkezde düzenlenen aday tanıtım toplantısında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hikmet Kaplan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı İzzeddin Alkan dahil 70 belediye başkan adayı kamuoyuyla paylaşıldı.

İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlıklarına ilişkin ittifak görüşmeleri ise sürüyor.

Adayların ilan edildiği toplantıda Diyarbakır, Mersin ve Karaman’dan listeye giren isimler öne çıkartılırken partinin sosyal medya hesaplarında da Genel Başkan Fatih Erbakan’la fotoğrafları paylaşıldı.

Karaman Belediye Başkan adayı olan Durdu Elif Çeliktaş ise partililerin tepkisine neden oldu. Önceki seçimde AK Parti’den aday adayı olan ancak listelere giremeyen Çeliktaş’ın başının açık olması nedeniyle partinin sosyal medya hesabındaki paylaşıma tepkili yorumlar yapıldı. Tepkilerden bazılarında “Nerede türbanı,” “Milli Görüş’e pek yakıştıramadım, çizgimizden sapmayın,” “İşlerini bir kadına teslim eden millet huzur bulamaz,” “Namahrem, oy yok” dendi.

Karaman’da “esnaf” olan Çeliktaş Hollanda doğumlu. Ortaokul ve liseyi Karaman’da okuyan Çeliktaş, evli ve üç çocuk annesi. Kentte AK Parti’nin diğer aday adaylarından Fatih Tekin Ülkem Partisi İl Başkanı, Mesut Soyfidan ise BBP’den belediye başkan adayı oldu.

YRP’de daha önce de kadın adaylar tartışılmıştı

Yeniden Refah Partisi 14 Mayıs seçimlerine giderken Düzce’deki kadın milletvekili adayını gölge olarak resmetmişti. Partinin seçim aracında erkek adayların fotoğrafları yer alırken kadın aday siyah bir siluet olarak gösterilmişti. Haberin detaylarını aşağıdaki haberden okuyabilirsiniz.

Karartılan kadını Yeniden Refah’a sorduk: Ufak tefek şeyler

Aydın’da da il başkanlığında düzenlenen bir toplantıda kadın milletvekili adayının erkeklerle aynı fotoğrafta yer almasına bir partili karşı çıkmış, bu yüzden Aydın il başkanıyla tartışmıştı. Daha sonra kadın adayın yeri değiştirilmişti. Haberin detaylarını aşağıdaki haberden okuyabilirsiniz.

Yeniden Refah Partisi’nde bu kez ‘Kadınla erkek yan yana fotoğraf çekilmez’ kavgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.