YSK Başkanı Yener: Seçim takvimi 1 Ocak’ta başlayacak

YSK Başkanı Ahmet Yener, 1 Ocak’tan itibaren yerel seçim takviminin başlayacağını açıkladı. Deprem bölgesiyle ilgili de “Depremzedeler için rahatça adres taşıma işlemlerinin gerçekleştirilmesi konusunda kurul kararlarıyla bir yol haritası çizeceğiz” dedi.

Siyaset 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Yerel seçimler yaklaşırken Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yerel seçimler ve elektronik oy ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet’e konuşan Yener, elektronik uygulamayla ilgili “Belki pilot olarak yasal düzenleme yapılır. Oda seçimlerinden ya da parti kongrelerinden başlayıp sonrasında yapılan seçimlerde de uygulanabilir. Biz buna ilişkin çalışmalarımızı yapıp, üniversitelerimizden, ilgili odalardan, bilişim uzmanlarından da görüş alıp, bir yol haritası çizmeyi düşünüyoruz” dedi.

Adres değişikliği bildirimi yapmayanlar dikkat: Yerel seçim için son tarih 1 Ekim 2023Adres değişikliği bildirimi yapmayanlar dikkat: Yerel seçim için son tarih 1 Ekim 2023

Yener seçim takvimine ilişkin şunları söyledi:

“YSK olarak 1 Ekim itibarıyla seçmen listelerini biz nüfus ve vatandaşlıktan alacağız. Kanun uyarınca, 1 Ocak’ta başlayacak seçim takvimiyle listeler ilan edildiği zaman yapılacak işlemleri çıkaracağımız genelgelerle kamuoyuyla paylaşacağız. Seçim takvimi içerisinde nasıl ki 6 Şubat sürecinden sonra kurulumuz kolaylaştırıcı kararlar almış ise, askı süresi içerisinde yine benzeri kolaylaştırıcı uygulamaları yapacağız. Deprem bölgesindekiler için rahatça adres taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi konusunda kurul kararlarıyla bir yol haritası çizeceğiz.”

Deprem bölgesiyle ilgili tespitleri yerinde yapacaklarını belirten Yener, “En erken ekim sonu, en geç aralık gibi deprem bölgesine gidip durum tespiti yaparız. Takvim başladıktan sonra kurul üyelerimizin ya da genel müdür, yardımcılarımızın son durum nedir bir tespit yapıp buna göre eksiklik varsa gidereceğiz. Mükerrer seçmen olması mümkün değil. Çünkü biz seçmen listelerini siyasi partilerimizle paylaşıyoruz. Bu konuda da ‘Ölülere oy kullandırıldı’ diye iddialar ortaya atılsa da bunların gerçek olmadığı biliyoruz. Bu konuda somut bir şikâyet de gelmedi” diye konuştu.

Ak Parti’nin yakında meyvelerini toplamaya hazırlandığı ve 5 yıldır sürdürdüğü yerel seçim stratejisiAk Parti’nin yakında meyvelerini toplamaya hazırlandığı ve 5 yıldır sürdürdüğü yerel seçim stratejisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.