YSK kararını verdi: Üç ilçe ve dört beldede seçim yenilenecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üç ilçe ve dört beldede seçimlerin yenilenmesine hükmetti. Kurul birçok yerdeki itirazları ise reddetti.

Siyaset 17 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yerel seçimler sonrası özellikle farkın üç haneli olduğu bölgelerde yapılan itirazları incelemeye devam ediyor.

Kurul şimdiye dek üç ilçe ve dört beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan, Aksaray’ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt Akpazarı ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçim iptal edildi.

Bu yerlerde sandıklar 2 Haziran’da yeniden kurulacak.

Nerelerde başvurular reddedildi?

Bunun yanı sıra birçok yerde başvurular reddedildi.

AK Parti’nin İstanbul Bahçelievler ile Şanlıurfa Halfeti ilçesinde seçimin yenilenmesi başvurusu reddedildi.

Kurul CHP’nin Osmaniye’nin Toprakkale ilçesi Türkmen beldesi ile TİP’in Tokat’ın Niksar ilçesi Yazıcık beldesinde seçimlerin yenilenmesi talebini de kabul etmedi.

MHP’nin Kütahya’nın Simav ilçesi Güney beldesinde, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesi Döğer beldesi ile Sinanpaşa ilçesi Akören beldesi ve Bingöl’ün Yedisu ilçesinde seçimin yenilenmesi başvurusu reddedildi.

Kurul Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa’nın Siverek, Samsun’un Bafra, Giresun’un Doğankent, Gaziantep’in Nurdağı, Iğdır’ın Aralık ilçelerinde seçimlerin iptali, Konya’nın Çeltik ilçesi, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Deredolu beldesinde ise mazbata iptali başvurularını reddetti.

YSK BBP’nin Aksaray’ın Gülağaç ilçesi Gülpınar beldesi ve Erzurum’un İspir ilçelerinde seçimlerin iptaline yönelik başvurusunu ve Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde daha önce ‘seçimlerin yenilenmesi’ yönünde alınan karara İYİ Parti’nin yaptığı itirazı da reddetti.

Kurul DEM Parti’nin Şırnak ve Kars için yaptığı seçimlerin yenilenmesi talebini de kabul etmedi.

YSK itirazların tamamını karara bağlamasının ardından kesin seçim sonuçlarını açıklayacak.

'Oylar yakıldı' deniyordu: 'AK Parti Hilvan İlçe Seçim Kurulu temsilcisi de tutuklandı'‘Oylar yakıldı’ deniyordu: ‘AK Parti Hilvan İlçe Seçim Kurulu temsilcisi de tutuklandı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.