YSK’dan itirazlara ret yağmuru

YSK Ardahan, Kırklareli, Amasya, Şırnak, Bingöl ve Van illerinin yanı sıra Kütahya Emet, Yozgat Yerköy, Ankara Kızılcahamam, Şanlıurfa Siverek, Gaziantep Oğuzeli gibi ilçeleri için yapılan itirazları karara bağlayıp reddetti.

Siyaset 10 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu’na itirazları sürüyor.

Kurul seçim itirazlarını değerlendirmek üzere bugün saat 14.00’da toplandı. Yaklaşık bir saat süren toplantıda altı il ve 10 ilçe seçimlerine yapılan itirazlar karara bağlandı.

Kurul AKP’nin Kütahya Emet ve Ardahan Merkez ilçesinde oyların yeniden sayılması talebini reddetti. Ayrıca CHP’nin Kırklareli ili ve Adana Sarıçam, Ankara Kızılcahamam ve Yozgat Yerköy ilçeleri için yaptığı oyların yeniden sayılması talebi de reddedildi.

Kurul MHP’nin Amasya’da seçimlerin yenilenmesi talebini de değerlendirip reddetti.

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Siverek seçimlerinin iptali ve Gaziantep Oğuzeli ilçesi için oyların yeniden sayılması talepleri de reddedildi.

Kurul DEM Parti’nin Şırnak ve Bitlis Güroymak ilçesinde seçimlerin iptal edilmesi ve yeniden seçim yapılması, Bingöl’de ise oyların yeniden sayılması taleplerinin de reddine karar verdi.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Bolu Gerede ve Erzurum İspir’de oyların yeniden sayılması ve Adana Kozan’da seçilen adayın mazbatasının iptali talepleri de reddedildi.

Yine Vatan Partisi’nin Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde mazbatanın DEM Parti adayına verilmesi kararının kaldırılması talebinin de reddine karar verildi.

İtiraz savaşları sürüyor: YSK yeniden sandığa gidilecek yerleri duyurduİtiraz savaşları sürüyor: YSK yeniden sandığa gidilecek yerleri duyurdu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.