Zafer Partisi İstanbul adaylarını açıkladı

Zafer Partisi 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde belediye başkan adaylarını tanıttı. Zafer Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu.

Siyaset 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısı düzenledi. İstanbul’da bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısında Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Erdoğan Erhan, parti temsilcileri, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Program şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ İBB Başkan adayının Azmi Karamahmutoğlu olarak belirlendiğini açıkladı.

Erzurum doğumlu Karamahmutoğlu Alparslan Türkeş’in ölmeden önce atadığı son ülkü ocakları Genel Başkanı. İki kez MHP Ankara Milletvekili seçilen ve bir dönem MHP Genel Başkan Yardımcılığı yapan Karamahmutoğlu Devlet Bahçeli’nin Genel Başkan seçilmesinin ardından partide hiçbir görev almadı.

Azmi Karamahmutoğlu Zafer Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı oldu.

‘Yaptığımız uyarıların dikkate alınmadığını gördük’

Açılış konuşmasının başında Pençe-Kartal operasyonundaki dokuz şehit hakkında konuşan Ümit Özdağ “Bugün ne yazık ki ülkemiz için üzüntülü bir gün. Dün yapılan bir saldırıyla PKK terör örgütü tarafından Kuzey Irak’ta çok sayıda şehit verdik, birçok gazimiz var. Ve bu konuda kısa bir süre önce bir başka alçakça saldırıdan sonra yapmış olduğumuz uyarıların dikkate alınmadığını gördük. Bugün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir Güvenlik Zirvesi yapılacakmış ve bu güvenlik zirvesi öncesinde biz de Türk kamuoyuna bu konuda alınması gereken önlemleri tekrar hatırlatmak istiyoruz ve bugün Güvenlik Zirvesi’nde bir araya gelecek devlet yöneticilerinin, güvenlik bürokratlarının ve AK Partili yöneticilerin de bu uyarılardan ders çıkarması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

‘Zafere ulaşmak için hep beraber mücadele vereceğiz’

İstanbul’da zafere ulaşmak için hep birlikte büyük bir mücadele vereceklerini söyleyen Özdağ “Artık İstanbul aslında birbirinden çok farklı olmayan iki zihniyet arasında sıkışmaya mahkum değildir. Bu iki zihniyette İstanbul’da şimdiye kadar onlarca yıldan beri aynı müteahhitlerle çalıştı. Bu iki zihniyette İstanbulluları değil müteahhitlerin çıkarlarını savundular. Bu iki zihniyette İstanbul’u aynı çıkar gruplarına peşkeş çektiler. Bu iki zihniyet de İstanbul’un kaynaklarını sömürdüler, İstanbulluları deprem karşısında korumasız bıraktılar. Şimdi bu iki zihniyet İstanbulluların karşısına sanki çok farklı bir şeymiş gibi çıkıyorlar” dedi.

Karamahmutoğlu’ndan İstanbul halkına ‘güzel günler’ sözü

Zafer Partisi İBB Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu ise “İstanbul halkı dolaşırken, çoluk çocuğuyla otururken ne cinsel ne fiziki ne sözlü hiçbir sataşmaya ve tacize maruz kalmayacaktır. Bunun yolu, yöntemi her neyse Zafer Partisi belediyeciliği adına, İstanbul halkına söz veriyorum. Hormonlu bir şekilde artan İstanbul nüfusunu sağlıklı bir şekilde seyreltebilmek için evvela kaçak ve göçmenle başlayabilmek için bir hanede çok sayıda kaçak mülteci nüfusun kalmasına izin vermeyeceğiz. İkametgah usulünde sınırlamalar getireceğiz. Alacağımız sosyal, maddi ve fiziki önlemlerle güçlü, kudretli kent yönetiminde söz sahibi olan, sözünü dinleten bir belediyecilik anlayışıyla  yine eski güzel günlerde olduğu gibi çocuklarımız, gençlerimiz, İstanbul’un sokak ve caddelerinde, gündüz veya gece saatinde, yahut şafak söktüğünde  gezip dolaşabilecek, kültürel, sanatsal, eğlence hayatına devam edebilecek” diye konuştu.

İlçe belediye başkan adaylarının isimleri ise şu şekilde:

Adalar: Hüseyin Avni Borluk,

Kadıköy: Tuğrul Kihtir,

Maltepe: Sibel Zeren,

Tuzla: Akın Gürkan,

Ümraniye: Jülide Sarıkaya Kurduoğlu,

Bayrampaşa: Tarkan Güler,

Beyoğlu: Selim Aydın Gümüşdal,

Zeytinburnu: Aydemir Alıçlar,

Avcılar: Umut Basmacı,

Bahçelievler: Ulaş Öztürk,

Bakırköy: Türker Tolga Topaloğlu,

Pendik Kürşat: Dağ,

Beylikdüzü: Özcan Aksu,

Büyükçekmece: Yaşar Öztürk,

Küçükçekmece: Emre Met,

Silivri: Murat Demirkol”

Zafer Partisi iki şehirde aday çıkarmayacakZafer Partisi iki şehirde aday çıkarmayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.